INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

fót

dunakeszi

favágás

Letaroltak egy legendás fasort Fót közelében, van rá magyarázat

Letaroltak egy legendás fasort Fót közelében, van rá magyarázat

Infostart

Több tucat nyárfát vágtak ki Fót és Dunakeszi között. Sokan felháborodtak, de a fóti önkormányzat adott rá magyarázatot.

Fákat vágtak ki Fót és Dunakeszi között az Alagimajor felé vezető úton. A fasorban korábban kidőlt két nyárfa anyagi kárral járó balesetet okozott, emiatt szakértőt kért fel a fóti önkormányzat.

A megállapítás szerint "a fasor teljes cseréje javasolt, amit a fák egészségi állapota, törzs- és koronaalakja és az elhelyezkedése indokol. A fasor fáiról egyöntetűen elmondható, hogy elérték az ún. biológiai vágásérettségi kort, állapotuk folyamatosan romlani fog".

Mindez azért érdekes, mert a közösségi oldalakon sokan felháborodtak, és nem hiszik el, hogy ezek fák betegeket lettek volna. Szerintem a csonkok is azt mutatják, hogy nem volt bajuk.

Mindenesetre a hivatalos indoklás szerint 108 fát javasoltak kivágni - olvasható a fot.hu-n.

A fák cseréjének első ütemét 2022. november 30. napjáig, míg a második ütemét 2023. április 30. napjáig hajtják végre. A közösségi médiában terjedő fotók szerint a kivágások egy részére januárban került sor. Mindenesetre azt írják, hogy a "kivágandó nyárfákat a fenti időpontokig platánfákkal fogjuk pótoltatni".

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018