eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Letaroltak egy legendás fasort Fót közelében, van rá magyarázat

Több tucat nyárfát vágtak ki Fót és Dunakeszi között. Sokan felháborodtak, de a fóti önkormányzat adott rá magyarázatot.

Fákat vágtak ki Fót és Dunakeszi között az Alagimajor felé vezető úton. A fasorban korábban kidőlt két nyárfa anyagi kárral járó balesetet okozott, emiatt szakértőt kért fel a fóti önkormányzat.

A megállapítás szerint "a fasor teljes cseréje javasolt, amit a fák egészségi állapota, törzs- és koronaalakja és az elhelyezkedése indokol. A fasor fáiról egyöntetűen elmondható, hogy elérték az ún. biológiai vágásérettségi kort, állapotuk folyamatosan romlani fog".

Mindez azért érdekes, mert a közösségi oldalakon sokan felháborodtak, és nem hiszik el, hogy ezek fák betegeket lettek volna. Szerintem a csonkok is azt mutatják, hogy nem volt bajuk.

Mindenesetre a hivatalos indoklás szerint 108 fát javasoltak kivágni - olvasható a fot.hu-n.

A fák cseréjének első ütemét 2022. november 30. napjáig, míg a második ütemét 2023. április 30. napjáig hajtják végre. A közösségi médiában terjedő fotók szerint a kivágások egy részére januárban került sor. Mindenesetre azt írják, hogy a "kivágandó nyárfákat a fenti időpontokig platánfákkal fogjuk pótoltatni".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×