eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fellélegezhet az ellenzék, fölényes győzelmet aratott Jászberényben

A választási iroda honlapja szerint az ellenzéki Budai Lóránt fölényes győzelmet aratott Jászberényben a polgármester-választáson. Az őt támogató egyesület is többségben lesz a képviselő-testületben.

Este negyed 10-kor még számolták a szavazatokat, de az már egyértelmű volt, hogy az eddigi polgármester, a korábban jobbikos Budai Lóránt megnyerte az időközi polgármester-választást Jászberényben. A 80 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok több, mint kétharmadát szerezte meg.

Ráadásul a képviselő-testületben is nyerésre állnak a támogatói. Közösen Jászberényért Egyesület a 21.20 perckor 9 egyéni mandátumot tudhat magáénak a 14+1 fő testületben.

Érdekesség, hogy a Mi hazánk jelöltjei nem érték el az 5 százalékot, polgármester-jelöltjük pedig 2 százalék alatt maradt.

Az időközi választásra azért került sor, mert a testület tavaly októberben feloszlatta magát.

Frissítés!

Az ellenzékinek mondható Közösen Jászberényért Egyesület mind a 10 egyéni körzetet megnyerte, így a polgármesterrel együtt 11 mandátumuk lesz a 15 fős testületben.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×