eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A szavazatszámláló bizottság tagjai megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Irányt mutató választást tartanak ma Magyarországon

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Kőröstetétlenben polgármestert, míg Jászberényben és Iregszemcsén a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

A Pest vármegyei Köröstetétlen községben a korábbi településvezető halála miatt kell időközi választást rendezni. A voksoláson négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 650 helybéli szerepel.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben a város képviselő-testülete tavaly október 17-én döntött úgy, hogy feloszlatja magát. A polgármester-választáson négy jelölt indul, ebből egy függetlenként, egy másik jelölt függetlenként a Fidesz-KDNP támogatásával, egy a Közösen Jászberényért Egyesület és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A tíz egyéni választókerületi képviselői helyre harmincnégy jelölt pályázik, a négy települési kompenzációs listás képviselői helyre pedig huszonnyolc jelöltet jelentettek be. A választói névjegyékben több mint 20 800-an szerepelnek.

A Tolna vármegyei Iregszemcsén szeptember 28-án mondta ki a feloszlását a képviselő-testület, így itt is polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri tisztségért hat független jelölt indul, a hat képviselői helyért pedig 18, mindannyian függetlenként. A választáson több mint kétezer helybéli szavazhat.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Veszprém vármegyei Nyirád roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×