eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A háború miatt Ukrajnából elmenekült nő az ellenőrzés után elteszi útlevelét a Máramarossziget-Aknaszlatina határátkelő román oldalán 2022. március 5-én.
Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Nagyot ugrott az Ukrajnából Magyarország felé menekülők száma

Hol van már a decemberi 6-10 ezer közötti létszám.

Az Országos Rendőr-főkapitányság naponta közli azt az adatot, hogy mennyi Ukrajnából érkező lép be az országba az ukrán és román határszakaszon. Ezek a számok decemberben rendre 6 és 10 ezer között voltak, egy-két kivételtől eltekintve.

Január első napjaiban aztán már 14-15 ezer körüli létszámról adtak hírt, majd szombaton már azt írták, hogy az előző napon 22 ezren voltak.

Ennél is magasabb volt a szombati adat, 23 ezer fölötti: az ukrán-magyar határszakaszon 4887-en léptek be Magyarországra a vasárnap közölt, előző napi számok szerint, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 18 440-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A szombaton beléptetettek közül a rendőrség 192 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal 71 ember, közülük 22 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×