eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A háború miatt Ukrajnából elmenekült nő az ellenőrzés után elteszi útlevelét a Máramarossziget-Aknaszlatina határátkelő román oldalán 2022. március 5-én.
Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Nagyot ugrott az Ukrajnából Magyarország felé menekülők száma

Hol van már a decemberi 6-10 ezer közötti létszám.

Az Országos Rendőr-főkapitányság naponta közli azt az adatot, hogy mennyi Ukrajnából érkező lép be az országba az ukrán és román határszakaszon. Ezek a számok decemberben rendre 6 és 10 ezer között voltak, egy-két kivételtől eltekintve.

Január első napjaiban aztán már 14-15 ezer körüli létszámról adtak hírt, majd szombaton már azt írták, hogy az előző napon 22 ezren voltak.

Ennél is magasabb volt a szombati adat, 23 ezer fölötti: az ukrán-magyar határszakaszon 4887-en léptek be Magyarországra a vasárnap közölt, előző napi számok szerint, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 18 440-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A szombaton beléptetettek közül a rendőrség 192 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal 71 ember, közülük 22 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×