eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke, metodista lelkész beszédet mond a salgótarjáni vasútállomáson 2012. szeptember 27-én, ahol ünnepélyes keretek között avatták fel az új holokauszt-emléktáblát, mivel a régit ismeretlen tettesek a közelmúltban darabokra törték. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és a Wesley János Lelkészképző Főiskola 2004-ben, a holokauszt 60. évfordulójának évében emléktáblákat helyezett el Magyarország minden olyan vasútállomásán, ahonnan a helyi és környékbeli zsidóságot deportálták.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Jól szerepeltek Iványi Gáborék az egy százalékért folytatott versenyben

Egy sor, a lelkészhez köthető alapítvány is gyűjti a felajánlásokat évről évre.

Tavaly az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) visszakapta a technikai számát, így nemrég a vallási tevékenységet végző szervezet számára már sorozatban másodszor ajánlhatták fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát a magyar polgárok.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2021-re vonatkozó beszámolójából kiderül, hogy a MET körülbelül 316 millió forintot kalapozott össze majdnem negyvenezer felajánlótól 2021-ben. Ezzel a technikai számmal rendelkező szervezetek közül

az ötödik helyre kerültek maguk mögé utasítva a Hit Gyülekezetét, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget (EMIH) is.

Mindeközben a Magyarországi Metodista Egyház körülbelül 15 millió forintnyi egy százalékot gyűjtött össze, írja a Magyar Nemzet.

A lap a többi között hozzáteszi, hogy a lelkész tevékenységét nem csak az egyházi egy százalékkal lehet támogatni. Ott van ugyanis Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesülete is, ami a civil szervezeteknek felajánlható egy százalékokból részesülhet, és aminek több mint 45 millió forintot utaltak ki a 2021-ben felajánlott egy százalékokból. A NAV beszámolójából az is kiderül, hogy 245 ezer forintot visszatartott a hatóság köztartozás miatt.

Az Oltalom Karitatív Egyesületen, valamint a MET-en kívül – az adóhatóság jelentését böngészve – még kilenc olyan szervezet található, amely Iványi Gáborékhoz köthető, és mind fogadták az egyszázalékos felajánlásokat. Ezek székhelye vagy mind ugyanott van, mint az Oltalom Karitatív Egyesületnek (Dankó utca 9.), vagy ugyanott, mint a MET-nek, vagy az Iványi Gábor által alapított lelkészképzőhöz kapcsolódnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×