eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: BKK

Nagy változások a Blaha Lujza téren

A terveknek megfelelően halad a Blaha Lujza tér megújítása, amelyhez kapcsolódóan szerdán két új gyalogátkelőhelyet alakítottak ki a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében összesen három új gyalogátkelőt létesítenek: ezek közül kettő - az Erzsébet körúti és a tér túloldalán lévő Rákóczi úti - készült el most. A harmadikat a tér sarkánál, a buszmegállóhoz közel akkor lehet kialakítani, ha az már nem munkaterületre vezet.

Az új gyalogátkelőhelyek középszigettel készültek, és új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített gyalogosátkelő lesz a három új, valamint a József körúton már meglévő, illetve megmaradó átkelőnek köszönhetően. Az Erzsébet körúti középszigeten álló közvilágítási oszlopot februárban cserélték ki a kivitelező munkatársai, hogy kialakíthassák a gyalogátkelőt.

A közlemény szerint a téren elkezdődött a növénykazetták burkolatának felhelyezése, és már zajlanak a további fatelepítés előkészületei. Folyamatban van a mesterséges váztalaj kialakítása, amelynek célja, hogy segítse a faveremrácsba kerülő fák gyökérzetének növekedését, egyúttal megfelelő alépítményként szolgáljon a térburkolatnak.

Behelyezték a gyökércellák egy részét a felszín alá, folytatódik a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése, illetve a buszmegálló felépítmények befejezése, valamint az azokhoz tartozó térburkolatok kialakítása is megtörténik.

A BKK közölte azt is, hogy

a Blaha Lujza tér felújítása és a Somogyi Béla utca korszerűsítése várhatóan az év végére készül el.

A munkák ideje alatt az Europeum bevásárlóközpont zavartalanul üzemel. Megközelítését a kialakított gyalogosfolyosók biztosítják, és autóval is elérhető az Europeum parkolóháza. A tér felújításával egy időben, a saját beruházásában megújul a Corvin Áruház is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×