eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Kibertámadás érte a Netlockot, azonnali jelszócsere kell

Gattyán György cége már feljelentést is tett a rendőrségen.

Támadás érte a weboldalak hitelesítésével és e-aláírással is foglalkozó Netlock Kft.-t – erről először az azonnali.hu számolt be. A portálnak olvasói jelezték: a cégtől olyan értesítést kaptak, hogy a számítástechnikai rendszert támadás érte, ezért a felhasználókat jelszócserére kötelezik az esetleges visszaélések megelőzése érdekében.

Szerda délután a cég is közleményt adott ki, ebben megerősítette a támadás tényét; eszerint a Netlock Kft.-t február 19-én, szombat hajnalban érte kibertámadás, melyet a korábbi napokon több kisebb támadás előzött meg. Az ügy kivizsgálását azonnal megkezdték, a belső vizsgálat eddigi megállapításai szerint a támadást több nemzetközi lokációról kezdeményezték.

"A szükséges bejelentéseket az illetékes hatóságok felé megtettük, a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk" – áll a közleményben.

Emellett a cég az ügyfeleit haladéktalanul tájékoztatta, a védelmüket biztosította.

"Az esetlegesen érintett személyes adatok között hash titkosítással tárolt, az onlinessl.netlock.hu felületünkön megadott jelszavak is voltak. Így az onlinessl.netlock.hu felületen valamennyi jelszót reseteltük. Az érintett onlinessl.netlock.hu felület csak limitált adminisztrációs funkciókkal bír, így vizsgálatunk jelen állása szerint az onlinessl tanúsítványok nem kompromittálódtak" – közölte a Netlock Kft.

A Netlock a Docler Holding tagja, ez pedig Gattyán György tulajdonában van, aki a Megoldás Mozgalom színeiben indul az április 3-i választásokon. A cégnek ügyfele a Kormányzati Hitelesítési Szolgáltató, számos e-közigazgatási felületet szolgál ki, de több nagyvállalat is a megrendelői közé tartozik.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×