eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A szélviharban letört, egy autó szélvédőjébe fúródott faágak Budapesten a Kisfaludy utcában 2021. február 11-én. A viharos szél, illetve hófúvás miatt sokfelé továbbra is első- és másodfokú riasztás van érvényben az országban.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Sínre, vezetékekre, kerítésre dőlt fák - íme a katasztrófavédők hétfői mérlege

305 esetben volt rájuk szükség.

A hétfői ónos eső miatt a tűzoltókat háromszázöt helyszínre riasztották, a legtöbb munkát a jég súlyától kidőlt fák, letört ágak adták

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: utakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre, autókra, házakra és vasúti sínekre dőltek az ónos esőtől leszakadt faágak, amelyeket a tűzoltóknak kellett eltávolítaniuk.

A beavatkozások kétharmadára Csongrád-Csanád megyében, egyharmadára pedig Békés megyében volt szükség. Legtöbb munkájuk a tűzoltóknak a Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Békéscsabán, Orosházán és Tótkomlóson volt.

A tűzoltók nyolc árokba csúszott és öt elakadt járműnél is beavatkoztak - tették hozzá.

Az elektromos vezetékekre dőlt fák miatt átmenetileg több ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×