eur:
392.83
usd:
368.15
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Facebook/Őrsi Gergely

Megújul a Széna tér

Hamarosan rendezik az elbontott Volán buszpályaudvar helyét és környezetét.

A Főváros által biztosított forrásból, a II. kerület kivitelezésében újulhat meg a Széna tér, írta Őrsi Gergely II. kerületi polgármester a Facebookon, miután időkapszulát helyezett el V. Naszályi Márta I. kerületi polgármesterrel és Karácsony Gergely főpolgármesterrel október 23-án. Az időkapszulába valamennyi megemlékező helyezhetett el üzenetet, műalkotást vagy éppen idézetet.

Olyan köztér létrehozása a cél, ahol jelentős mértékben nő a zöldfelület, de továbbra is jól átjárható marad, hiszen jelenleg is leginkább átközlekednek a Széna téren az emberek - írta Őrsi. Emellett emlékparkot építenek, ahol "méltó körülmények között ápolhatjuk közelmúltunk emlékeit, hogy segítsük örökölt történeti traumáink közös feldolgozását" - tette hozzá.

Az emlékparkban a helyszín történelmi jelentőségét több különböző tájépítészeti elem és művészeti alkotások idézik fel.

  • Helyet kap a téren három kronoszkóp, megépül az „Emlékek útvesztője” installáció, mely a burkolati felületbe elhelyezett vers idézetekkel segíti a történelmi események felidézést.
  • Az egykori városfal szintén burkolatban elhelyezett installációként jelenik majd meg.
  • Egy közeli tűzfalon pedig a tervek szerint egy nagyfelületű művészeti alkotás idézi majd meg az ’56-os események emlékeit őrzők személyes gondolatait interaktív formában.

A koncepció szerint az ’56-os eseményeknek vízjátékkal is emléket állítanak.

A munka hamarosan kezdődik - írta Őrsi Gergely, pontos dátumot nem említve.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×