eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az asszisztens átadja az oltást végző orvosnak az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű koronavírus elleni vakcináját, mielőtt a második adaggal beoltanak egy nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. június 3-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Az autisták akár bódításban is megkaphatják az oltást

Az AOSZ kérte ennek lehetőségét, most megyénként egy kórházban engedélyezve megadták.

Az autizmus-spektrumzavarban érintettek igény esetén akár bódításban is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - közölte hétfőn az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ). A szövetség korábban kérte a Miniszterelnöki Kabinetirodától, biztosítsák a lehetőséget, hogy az autisták igény esetén bódult állapotban kaphassák meg a koronavírus elleni védőoltást.

Most megteremtette ennek lehetőségét a kormány: minden megyeszékhelyen egy kijelölt kórházban az autizmus-spektrumzavarban érintettek megfelelő szakmai protokoll mellett, esetleg bódításban, biztonságos intézményi háttérrel megkaphatják a nekik és a környezetüknek is biztonságot jelentő védőoltást.

Az AOSZ ezért arra biztat minden érintettet, hogy aki eddig még nem tette meg, regisztrálja hozzátartozóját az erre kialakított oldalon, foglaljon időpontot az oltási időpontfoglaló rendszeren keresztül, majd keresse fel az ezen a weboldalon felsorolt oltópontok valamelyikét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×