eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ellenzéki előválasztás 2021, második forduló
Nyitókép: Forrás: Facebook

Nagyot hajráztak a szavazók: csúcsdöntés az előválasztás utolsó napján

Az ellenzéki előválasztás 16 napján kétszer volt százezer fölött a szavazatok napi száma, de egyedül szombaton közelítette meg a 120 ezret. A második fordulóban minden harmadik ember új szavazó volt, és öt százalékkal többen voksoltak, mint az első kanyarban.

Az ellenzék által szervezett történelmi jelentőségű előválasztás utolsó napján 118 415-en adták le voksukat a miniszterelnök-jelöltekre – közölte az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon.

A nap pontos adatok:

  • Sátorban megjelent: 88 380 fő
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 30 035 fő

„Összesen 118 415 választópolgár szavazott szombaton arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke. Az országos előválasztás történetében a szombati részvételi adatok minden eddigit megdöntöttek. Az összesített részvétel a második fordulóban így 662 016 főre nőtt.

A második forduló nemcsak a napi részvételi adatokban döntött rekordot, hiszen

az elmúlt egy hétben 219 991 új szavazó jelent meg a sátrakban, vagy adta le voksát online”

– írják.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a végleges teljes adat némiképp eltérhet az eddig naponta közölt adatok összegétől. Ennek az az oka, hogy a napi online adatok statisztikai célú zárása 22 óra körül történt, így néhány, a zárás és éjfél között leadott szavazat csak a most összesített részvételi adatokban jelent meg.

„A szavazatokat vasárnap reggel kezdik el számolni – áll a posztban –, az eredményeket a nap folyamán az OEVB delegáltjai jelentik majd be, a végeredményről pedig sajtótájékoztató keretében számolnak majd be.”

Összefoglalónkat az előválasztásról itt olvashatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×