eur:
394.25
usd:
370.79
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A vatikáni média által közreadott képen Ferenc pápa (j) fogadja Erdő Péter prímást, esztergom-budapesti érseket Vatikánvárosban 2021.  szeptember 25-én. A magánkihallgatáson a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszéltek.
Nyitókép: A vatikáni média által közreadott képen Ferenc pápa (j) fogadja Erdő Péter prímást, esztergom-budapesti érseket Vatikánvárosban 2021. szeptember 25-én. MTI/EPA/Vatikáni média

Ferenc pápa levelet írt Erdő Péternek

Levélben mondott köszönetet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) megszervezéséért.

A levélben, amelyet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szerdán juttatott el az MTI-hez, a katolikus egyházfő úgy fogalmazott: "apostoli utamról visszatérve, szívemben őrzöm azokat a nagy pillanatokat, amelyeket Isten népével együtt éltem meg, akik imádságban egybegyűltek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lezárására".

Ferenc pápa köszönetet mondott Erdő Péternek a munkájáért, hozzátéve, "sokak rejtett és csendes együttműködése - püspököké, papoké és lelkipásztori munkatársaké - lehetővé tette mindenki számára, hogy megújítsa lelkét az eucharisztia színe előtt, amely a szeretet és a hit forrása".

Az egyházfő megköszönte a bíborosnak azt "az előrelátást is, amellyel jó megoldásokat javasolt" a rendezvény szervezése során jelentkező "problémákra és kihívásokra".

Végül jelezte, imádkozik Erdő Péterért és a főegyházmegyéért.

Úgy fogalmazott: "az Úr áldjon meg titeket bőségesen és támasszon számos, hitben elkötelezett világit, akik Jézus Krisztusról tanúságot akarnak tenni és meg akarják élni a nyolc boldogságot".

A pápa üdvözölte továbbá a főegyházmegye papjait, szerzeteseit és szerzetesnőit, Isten áldását kérve hivatásukra.

A kongresszust szeptember 5. és 12. között tartották Budapesten, a katolikus világesemény záró szentmiséjét Ferenc pápa mutatta be a Hősök terén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×