eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Hampel Katalin divattervező kollekciója a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyűjtő jótékonysági est divatbemutatóján a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án. A divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Jótékonysági árverést rendeztek a Covid-árvák megsegítéséért

A ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina készítette.

Jótékonysági árverést tartottak a Covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

Varga Judit igazságügyi miniszter, a jótékonysági est fővédnöke emlékeztetett: Magyarországon közel ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét, több száz család érintett a veszteségben.

A miniszter hozzátette: "Mi magyarok, rendre bebizonyítjuk, hogy baj esetén rövid idő alatt képesek vagyunk nagyon gyorsan és hatékonyan segíteni. A kezdeményezést széleskörű társadalmi összefogás követte, a nyár során számos szervezet és magánszemély is csatlakozott a kezdeményezéshez".

"Bízunk benne, hogy ha felnőnek ezek a gyermekek, majd úgy emlékeznek a hazájukra, mint egy segítő kézre, amely valódi támogatást tudott nyújtani a bajban.

Mi magyarok, mindig is hittünk a szeretet és az összetartozás erejében" - emlékeztetett a miniszter.

A ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina készítette. A ruhákat Hampel Katalin Váci utcai divatszalonjában készítették el.

A Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, a csütörtöki esten szintén megjelent Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képest magáról gondoskodni.

Herczeg Anita az InfoRádióban részletesen beszélt az alapítvány feladatairól.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×