eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Bezárt könyvesbolt Nyíregyháza belvárosában 2021. március 8-án. A kormány döntése értelmében ezen a napon életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány harmadik hullámában a fertőzésszámok csökkentése érdekében hozott meg a kabinet. A kormányrendelet szerint az üzleteket be kell zárni. Kivételt jelentenek ez alól az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Hamarosan bemutatja a kormány az újranyitás tervét

A kormány a héten zárja le az ország újraindításáról szóló konzultációt, majd ezt követően rövidesen bemutatja a nyitási tervet is. A kormány a konzultáció eredményeitől függően arról is döntést hoz, hogy milyen jogokat kapnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők – írja az Origo.

Február 17-én, szerdán indult el az online konzultáció az élet újraindításáról, a kormány a héten fogja lezárni, ezt követően pedig döntés születik arról, hogy miként nyit majd az ország, vagyis hamarosan már a nyitási terv is elérhető lehet.

Szintén döntés születik arról, hogy milyen jogok járnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ezeket nemcsak az oltottak kapják meg, hanem azok is, akik igazoltan átestek már a fertőzésen, meggyógyultak. Ha valaki megkapta a védőoltást, nem kell igényelnie az igazolványt. Az állam hivatalból postázza az ingyenes kártyát, annak kiállítását külön nem kell kérni. Ha valaki korábban igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, akkor a fertőzésből való felgyógyulás napja jelenti a védettség kezdetét.

A portál éltesülései szerint a kormány az oltási versenyt kívánja megnyerni, a vakcinaútlevéllel kapcsolatos teendőket másodlagosnak tartja. Magyarországon már a lakosság csaknem 14 százaléka megkapta a védőoltást, és ha minden a jelenlegi elképzeléseknek megfelelően zajlik, akkor Magyarországon május végére mindenkit beoltanak, míg az európai országokban csupán a jelentkezők felének jut majd vakcina.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×