INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

iskola

óvoda

gyermekfelügyelet

koronavírus

Fertőtlenítést végeznek egy puszani középiskola osztálytermében 2020. május 19-én. Dél-Koreában a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések fokozatos enyhítéseként május 20-tól megkezdődik a tanítás a középfokú tanintézmények végzősei számára.

Iskolás, óvodás gyermekek szüleinek - fontos bejelentés

Infostart / MTI

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton.

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át.

Hozzátette: mindenkit arra kérnek, hogy ha van erre módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet.

Ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor - az önkormányzatok kérésére - lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet - közölte.

Az önkormányzatok kérésére március 8-tól is biztosítjuk az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet. Az óvodák április 7-ig bezárnak, az általános iskolák pedig március 31-ig online oktatásra térnek át. Közzétette: Magyarország Kormánya2021. március 6., szombat

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere elmondta: maguk is tapasztalták, hogy napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma a gyerekek között, ezért alapvetően egyetértenek a rendkívüli szünetek elrendelésével. Azonban az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.

Tájékoztatása szerint Kaposváron felmérték, hogy az óvodába járók mintegy tíz százalékának igényelnének gyermekfelügyeletet a szülők.

Ezért az önkormányzati szövetség nevében azt kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal.

Szita Károly örömét fejezte ki, hogy Gulyás Gergely miniszter támogatta javaslatát, és lehetővé teszik az ügyeletet, amellyel segíteni tudják a családokat.

Hozzátette: az ügyeletre vonatkozó szabályokat később teszik közzé.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/YNA/Dzson Hon Kjun
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018