INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

ungár péter

lmp

fekete-győr andrás

momentum

ellenzéki előválasztás

választás 2022

Ungár Péter, az LMP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 15-én.

Ungár Péter: a Momentum és miniszterelnök-jelöltje nem zöld, hanem liberális

Az LMP-s parlamenti képviselő szerint „amíg a szabad kereskedelmen alapuló világrendszert nem változtatjuk meg, addig nem fogunk tudni a klímaváltozással szemben valódi küzdelmet folytatni”.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, a párt országgyűlési képviselője az InfoRádiónak azt mondta a Momentum miniszterelnök-jelölti bejelentéséről, hogy jónak tartja a nyílt versenyt az ellenzéki pártok között.

„Jó, hogy minél többen részt vesznek ebben a nyílt versenyben, hogy majd közösen Orbán Viktor kihívóját a választó polgárokkal együtt meg tudjuk találni. Ugyanakkor mi azt gondoljuk, hogy se Magyarországnak, se a magyar ellenzéknek nem az az érdeke, hogy liberális jelölt álljon Orbán Viktorral szemben, úgy látjuk, zöldpolitika nélkül nem lesz kormányváltás.

A Momentum és miniszterelnök-jelöltje nem zöld, hanem liberális, nem a természetet tartja a legfontosabbnak, hanem a profitot, nem az embereket, hanem a piacot”

– mondta Ungár Péter.

Az LMP képviselője szerint nem elég az, amit Fekete-Győr András mondott, hogy Paks 2-t leállítják, és hogy 2035-től már csak elektromos autót szeretnének üzembe helyeztetni Magyarországon, hiszen a momentumos jelölt azt is kinyilvánította, hogy az atomenergiát elfogadhatónak tartja.

„Mi nem tartjuk elfogadhatónak az atomenergiát – reagált az ellenzéki politikus a momentumos bejelentésre. – Amúgy Szél Bernadett amikor az LMP-ben volt és nem a Momentumban, akkor ő sem tartotta elfogadhatónak az atomenergiát.”

Ungár Péter szerint az elektromos mobilitás fontos eszköz a zöld átállásban, de először strukturális átállásra van szükség: „Amíg azt a gazdasági rendszert nem változtatjuk meg, amelyben egy kétezer kilométerről származó jégsaláta olcsóbb, mint a harminc kilométerre termesztett,

amíg a szabad kereskedelmen alapuló világrendszert nem változtatjuk meg, addig nem fogunk tudni a klímaváltozással szemben valódi küzdelmet folytatni.”

A képviselő az LMP leendő miniszterelnökjelölt-állításával kapcsolatban nem árult el semmit, azt mondta, ez ügyben a párt majd a kellő időben meghozza döntését.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Ungár Péter reakciója Fekete-Győr András bejelentésére
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018