eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy laboratóriumi munkatárs oltópontok szerint elosztja a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Labordiagnosztikai Osztályán 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Pfizer: az idén 6,6 millió adag vakcinát szállítunk Magyarországra

6,6 millió oltóanyagot szállít Magyarországra év végéig a Pfizer – tájékoztatta a cég magyarországi képviselete az InfoRádiót. Ez a gyógyszergyártó számításai szerint több mint hárommillió ember beoltására elég.

2021 végéig a jelenleg érvényben lévő megállapodások értelmében 6,6 millió adag vakcinát szállíthat a Pfizer Magyarországra – tájékoztatott a gyógyszergyártó, és jelezte azt is, hogy a 6,6 millió oltóanyag az Európai Bizottsággal 2020-ban megkötött 200+100 millió adag oltóanyagról szóló szerződés keretében juthat Magyarországra. Ez a számításai szerint 3,3 millió ember beoltását teszi lehetővé.

A gyógyszercég idén év elején az Európai Bizottság felhívására a jelenleg hatályos szállítói megállapodásának módosításáról kezdte meg az egyeztetést, miszerint 2021 végéig további 200+100 millió adagot szállítanának a 27 uniós tagállamba. A cég tájékoztatása szerint az ezzel kapcsolatos egyeztetések folyamatban vannak, ezért egyelőre csak a tárgyalások tényéről és annak számszerű tartalmáról tudnak beszámolni. Ha ezek sikerrel zárulnak, akkor az igényelt megnövelt mennyiségek szállítása 2021 második negyedévétől indulhat.

A Pfizer írásos válaszában beszámolt arról is, hogy bővíti európai gyártáskapacitását, hogy a megnövekedett igényeket ki tudja szolgálni. Ennek érdekében a gyártási folyamatokban bizonyos módosításokat kell végrehajtani, emiatt csökkent a jelenleg kiszállított vakcinák mennyisége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×