eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Simonka György orosházi jelölt a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón, Békéscsabán 2014. március 4-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Újabb bűncselekmények gyanúja merült fel Simonka Györggyel kapcsolatban

A vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmény miatt zajlik ellene bűnügy a Központi Nyomozó Főügyészségen. Az ügyészség csütörtökön közölte, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Simonka György országgyűlési képviselő és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 vádlott ellen 2019. augusztus 21-én emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A megalapozott gyanú lényege szerint, miután Simonka György tudomást szerzett a büntetőeljárás megindításáról, pénzért azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, illetőleg hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen.

Simonka György cselekménye két rendbeli, vesztegetés hatósági eljárásban bűntettének megállapítására lehet alkalmas, azonban vele szemben csak a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség a büntetőeljárás lefolytatására - olvasható a Legfőbb Ügyészség közleményében.

  • Simonka György és 32 társa pere a Fővárosi Törvényszéken kezdődött 2020 januárjában. A kormánypárti politikust és társait bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják.
  • Az Országgyűlés november 16-án már egyszer szavazott a Békés megyei fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogáról és nem függesztették fel: 18 igen, 119 nem és 2 tartózkodás volt a mérleg. Azt az eljárást a bíróság rágalmazás vétsége miatt, magánvádas ügyben kezdeményezte.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×