eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Párbeszéd parlamenti képviselői, balról jobbra: Burány Sándor, Tordai Bence, Kocsis-Cake Olivio és Szabó Tímea, a párt társelnöke, frakcióvezető az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2019. január 3-án. Az ülést az ellenzéki pártok, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint független képviselők is kezdeményezték, amelynek tervezett napirendjén - az interpellációs blokk mellett - egyetlen határozati javaslat szerepel. Arató Gergely, a DK képviselője ebben annak megállapítását kéri az Országgyűléstől, hogy tavaly december 12-én szabálytalanul zajlott a szavazás az ülésteremben, továbbá december 16-17-én jogtalanul léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben a köztelevízió székházánál tartott tüntetéseken. A kormánypártok távolmaradása miatt határozatképtelen volt a rendkívüli ülés.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Mentelmi ügyekről is döntött a parlament

Nem függesztették fel Szabó Tímea (Párbeszéd) és Simonka György (Fidesz) mentelmi jogát

Az Országgyűlés 3 igen 145 nem és 1 tartózkodás mellett nem függesztette fel Szabó Tímea (Párbeszéd) mentelmi jogát, amelyet becsületsértés vétsége miatt magánvádas ügyben kezdeményezett a bíróság. Szintén nem függesztették fel Simonka György (Fidesz) mentelmi jogát - 18 igen, 119 nem és 2 tartózkodás mellett - amelyet rágalmazás vétsége miatt, ugyancsak magánvádas ügyben kezdeményezett a bíróság.

Hargitai János, a mentelmi bizottság elnöke elmondta: mindkét ügyben azt vizsgálták, hogy közvádas vagy magánvádas ügyről van-e szó, és a bizottság többségi döntéssel, a testület eddigi gyakorlatát követve azt javasolta az Országgyűlésnek, hogy ne függessze fel a mentelmi jogot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×