eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
Élelmiszerek a megújult tatabányai Interspar nagyáruházban az avatás napján, 2017. november 29-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Tízezer tonna élelmiszert ment meg évente az élelmiszerbank

A tizenöt éve alapított Magyar Élelmiszerbank Egyesület szociális és környezetvédelmi szempontból is hasznos tevékenységet végez azzal, hogy évente általában tízezer tonna mentett élelmiszerrel negyedmillió rászoruló magyarnak nyújt rendszeres segítséget.

Évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe Magyarországon. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évente hozzávetőleg tízezer tonna élelmiszert ment meg, a programhoz eddig több mint 370 magyarországi üzlet csatlakozott – mondta az InfoRádiónak Sczígel Andrea, a szervezet külső kapcsolatok igazgatója.

A megmentett élelmiszer általában évente negyedmillió magyarnak segít rendszeresen.

Tavaly 11 ezer tonna mentett élelmiszert juttattak el 300 ezer nélkülözőhöz.

Az élelmiszerbank működése szociális és környezetvédelmi szempontból is hasznos, nyilatkozta az InfoRádiónak az igazgató, egyesületük partnereken, karitatív szervezeteken keresztül juttatja el a rászorulóknak a megmentett élelmiszert.

A tizenöt éve alapított élelmiszerbank közvetlenül a gyártóktól és a kereskedelmi egységektől gyűjti be a fölösleges élelmiszert. Sczígel Andrea arról számolt be, hogy jelenleg négy nagy áruházlánccal állnak kapcsolatban. Az Aldi épp most lépte át a százas üzletszámot, a Tesco is rengeteg üzlettel vesz részt az együttműködésben, rajtuk kívül az Auchan és a Metro is partnerei az élelmiszerbanknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×