eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az idén Széchenyi-díjjal kitüntetett Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában 2017. május 9-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nagy óvodafejlesztésbe vág a református egyház

A Magyarországi Református Egyház a kormány segítségével nagyszabású óvodaépítési és felújítási programba fog.

A kormányzat mintegy 30 milliárd forinttal támogatja a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programját, amely keretében 47 teljesen új óvoda fog megépülni, valamint 19 már meglévőt bővítenek, korszerűsítenek – árulta el az InfoRádiónak Bogárdi Szabó István püspök.

Hozzátette: a programot egy komoly országos igényfelmérés előzte meg, így döntő módon, ahol a református gyülekezetek, szülők igényei ezt jelezték, ott épülhetnek az óvodák, ami gyakorlatilag az egész ország területét lefedi.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke elemlékeztetett, ahogy a már meglévő intézmények, úgy újonnan épülők óvodák is egyházi alapításúak, valamint egyházi fenntartásúak lesznek.

A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programját 2018 közepén indította meg és 2021 végére valósulhat meg teljes egészében a projekt. Bogárdi Szabó István megjegyezte, reményeik szerint így a már meglévő 7 ezer óvodás mellé további 3200-nak is helyet tudnak biztosítani.

A püspök végezetül ismételten köszönetet mondott a kormány „nagyvonalú” támogatásáért, hogy egy olyan ügy mellé álltak, amely nemcsak az egyház és a kabinet, hanem minden szülő és család közös érdeke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×