INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

mentős

debrecen

újraélesztés

Mentőautó a gyáli rendőrkapitányság előtt 2018. május 26-án. A Pest megyei kisvárosban, a Vecsési úton két személyautó és egy terepjáró ütközött egymással. Az ütközést követően verekedés tört ki és feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből lövések is eldördültek. A helyszínen ketten megsérültek.

Szabadnapos mentőtiszt mentett életet Debrecenben

Infostart

A fiatal nő az autójából észlelte, hogy baj, azonnal megállt segíteni – szükség is volt rá.

Debrecenben autózott kedd délelőtt a nyírábrányi mentőállomás fiatal vezetője, Terdik Márta mentőtiszt, amikor vezetés közben egy 70 év körüli férfit pillantott meg a járdán fekve, aki mellett többen ácsorogtak. Megállni nem tudott azonnal a forgalmas főúton, de az első lehetőségnél visszafordult és segítségül sietett.

Miután gyorsan leparkolt, megvizsgálta a beteget, aki már nem vett levegőt. Azonnal újraélesztésbe kezdett, amit a perceken belül kiérkező mentőegységgel közösen, emelt szinten folytattak. A küzdelem az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül eredményre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit a mentők – derül ki az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjából.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018