INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

koronavírus

egészségügyi dolgozók

fertőzött

covid-19

krónikus betegségek

Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.

576 koronavírus-fertőzött a magyar egészségügyben

Infostart

Az elmúlt héten tizennyolc szociális otthonban lakó beteg fertőződött meg, akik közül ketten hunytak el koronavírusban. Eddig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ami az összes fertőzött 14,8 százalékát jelenti.

A megfertőződött egészségügyi dolgozók közül jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult – közölte az RTL Híradó érdeklődésére a Koronavírus Sajtóközpont.

Mint ismert, hétfő reggelre 3892-re nőtt a Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Egy idős, krónikus beteg hunyt el, így 527 főre emelkedett az elhunytak száma. 2156-an már meggyógyultak, számuk egy nap alatt kilenccel nőtt.

Az RTL veszélyeztetett krónikus betegekre vonatkozó kérdésére közölték: az operatív törzs javasolja, tartsák be a betegségükre vonatkozó orvosi előírásokat, tanácsokat. Lehetőség szerint figyeljenek a távolságtartásra, így ne vegyenek részt zárt térben tartott csoportos rendezvényen, és általában is kerüljék az olyan környezetet, ahol magas a fertőzésveszély, teszik hozzá.

Ne találkozzanak olyannal, aki a fertőzés bármely tünetét mutatja. Figyeljenek a személyi higiénére, a gyakori kézmosásra és a szellőztetésre, illetve, ha a fertőzés bármely tünetét észlelnék, forduljanak orvoshoz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018