eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

576 koronavírus-fertőzött a magyar egészségügyben

Az elmúlt héten tizennyolc szociális otthonban lakó beteg fertőződött meg, akik közül ketten hunytak el koronavírusban. Eddig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ami az összes fertőzött 14,8 százalékát jelenti.

A megfertőződött egészségügyi dolgozók közül jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult – közölte az RTL Híradó érdeklődésére a Koronavírus Sajtóközpont.

Mint ismert, hétfő reggelre 3892-re nőtt a Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Egy idős, krónikus beteg hunyt el, így 527 főre emelkedett az elhunytak száma. 2156-an már meggyógyultak, számuk egy nap alatt kilenccel nőtt.

Az RTL veszélyeztetett krónikus betegekre vonatkozó kérdésére közölték: az operatív törzs javasolja, tartsák be a betegségükre vonatkozó orvosi előírásokat, tanácsokat. Lehetőség szerint figyeljenek a távolságtartásra, így ne vegyenek részt zárt térben tartott csoportos rendezvényen, és általában is kerüljék az olyan környezetet, ahol magas a fertőzésveszély, teszik hozzá.

Ne találkozzanak olyannal, aki a fertőzés bármely tünetét mutatja. Figyeljenek a személyi higiénére, a gyakori kézmosásra és a szellőztetésre, illetve, ha a fertőzés bármely tünetét észlelnék, forduljanak orvoshoz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×