INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

karácsony gergely

budapest

pesti alsó rakpart

Futók és kerékpárosok a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án. A rakpartot május 16-án hajnalban zárták le a gépjárműforgalom elől, a zárás feloldása másnap 23 óra körül várható. A rakpart használata során a koronavírus-járvány miatt meghozott általános szabályok mellett további előírásokat is be kell tartani, például a bicikliseknek 10 km/h-ás a megengedett legnagyobb sebesség.

Hónapokig kitiltják az autókat az alsó rakpartról hétvégente

Infostart / MTI

A tervek szerint szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Karácsony Gergely főpolgármester a "Restart Budapest" címmel rendezett beszélgetéssorozat legújabb részén bejelentette, hogy a főváros

a tervek szerint szeptember végig minden hétvégén átadja a rakpartot a gyalogos forgalomnak,

és különböző programokkal várják majd az érdeklődőket, amint véget ér a járványhelyzet.

A Főpolgármesteri Hivatal tudatta azt is, hogy a fővárosi tulajdonú Budapest Film vezetése a város minél több pontján szeretne júniustól kertmozikat létrehozni.

A város szabadtéri, zöld felületeinek használata és a közösségi filmnézés élménye júniustól egyidejűleg is lehetségessé válik. A Budapest Kertmozi program részeként sorra nyílnak meg a közösségi kertmozik, hogy a főváros lakói ne csak a közparkokat, hanem ezzel együtt a mozijaikat és a mozizás örömét is minél előbb visszakaphassák - írták a kommünikében.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018