eur:
391.27
usd:
366.72
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A Jósa András Oktatókórház területén létesített, újonnan átadott óvoda tornaszobája Nyíregyházán 2018. március 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem lesz egyszerű az óvodai visszatérés - íme egy sor intelem

Az ágyneműk gyakrabb mosásába a szülőket is be fogják vonni, az idősebb óvónénik pedig egyelőre a "partvonalról" figyelhetik csak a lurkókat.

Vidéken már ezen a héten, Budapesten a jövő héttől várják a kicsiket az óvodák és bölcsődék. A Nemzeti Pedagógus Kar óvodai tagozata ajánlásokat fogalmazott meg az újranyitáshoz.

Az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Nagyné Szabó Etelka, az országos elnökség tagja, a Rákosmenti Csicsergő Óvoda vezetője elmondta, nagy örömmel veszik, hogy két hónap után kinyithatnak, és a gyerekeket is újra láthatják, de a fokozatosság, a lépcsőzetes kezdés mindenképpen indokolt ebben a helyzetben.

"Azért még a veszélyes helyzet nem múlt el teljes egészében. Vegyük például az érkezést! Mi a szülőkkel konzultáltunk már előzetesen, remélem, megteszi ezt a többi intézmény is. Leírtuk, hogyan kezdjük el az óvodai életet. Időeltolással fognak érkezni a szülők és a gyerekek" - részletezte.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy

hogyan vehetők rá a gyerekek még több kézmosásra,

azt mondta, a két hónap megtanította a gyerekeket arra, hogy fokozottan ügyeljenek az egészségükre, az óvodában pedig folyamatosan tanítják a gyerekeket a helyes kézmosásra, ami így szokássá is válik, és nem lesz különösebb probléma.

Hogy a délutáni alvások gyakorlatán kell-e valamit változtatni, azt felelte: mindenképpen.

"Ha egymás mellett sok ágy van, fokozott a fertőzésveszély. Az ágyakat el kell különíteni, az ágyneműket többször kell fertőtleníteni, mosni, ha az óvodában nincs erre lehetőség, a szülőket kérjük erre" - mondta Nagyné Szabó Etelka, aki szeretné, ha minél többen magukénak éreznék a buzdítást, hogy az óvodanyitás most csak egy lehetőség.

Az első héten az idős óvónéniket, dadusokat csak óvatosan vonják be a munkába, olyan feladatokat kell nekik adni, ami nem kimondottan a gyerekekkel való közvetlen kapcsolatról szól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×