eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rétvári Bence, az Emberi Errőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (j) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szavazásdömping jön a parlamentben

Huszonegy előterjesztésről döntenek a képviselők.

A Ház aktuális kéthetes ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal indul. A képviselők a határozathozatalok ideje alatt döntenek egyebek mellett a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakításáról, a Budapest-Belgrád vasútvonal finanszírozásáról és kivitelezéséről, valamint a büntetőeljárási és piacfelügyeleti törvények módosításáról, továbbá több egyetem alapítványi formába rendezéséről.

A határozathozatalok után az örökbefogadások segítését célzó törvénymódosításról, valamint az Erzsébet-táborokról szóló jogszabályról is általános vitát tartanak.

Szerdán további hat előterjesztést tárgyalnak a képviselők. Ekkor kerülnek terítékre a különleges gazdasági övezetek kialakításáról és az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló kormányzati előterjesztések.

A Ház következő ülése május 25-én, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangoznak el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×