eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: XIII. kerület Kertváros Facebook-csoport

Kamera vadássza a gyorshajtókat Budapest legveszélyesebb útján

Vége lehet a gyorsulási versenyeknek a Váci úton.

Megkezdődött a fix traffipax megépítése a XIII. kerületi Váci úton, ahol évek óta rendszeresen zajlanak illegális gyorsulási versenyek este és éjszaka, de nappal is nagyon sok a gyorshajtó – derül ki a XIII. kerület Kertváros Facebook-csoportból.

A most indult telepítési munka első lépésében az Újpest felé tartó oldalon oszlopot állítottak a Váci út 175. szám elé, arra felszerelték a sebességmérők fémházát, és kiépítették hozzá az áramellátást, a szükséges vezetékeket is. Ezután következhet a kamerák beszerelése, beüzemelése.

Az ott naponta közlekedő több mint 10 ezer autósnak azzal kell számolnia, hogy mindkét irányban, tehát akár Újpest felől a pesti belvárosba tartanak, akár az Árpád híd felől Újpestre, mérni fogják sebességüket, amikor már üzemszerűen, napi 24 órában dolgoznak a kamerák.

Ezen a szakaszon rengeteg a baleset, főleg a gyorshajtásból fakadóan. Legutóbb a sebességmérő most kialakított helyétől alig pár száz méterre történt súlyos baleset, február 16-án, szombaton éjjel. Két autó versenyzett, de az egyik nagy sebességgel járdaszigetnek ütközött, az megdobta a száguldó kocsit, ami ettől villanyoszlopba csapódott. A férfi sofőr életveszélyesen, női utasa súlyosan megsérült.

2019-ben gyorshajtás miatt több súlyos baleset történt a Váci úton. Augusztus 16-án olyan drámai, egyben abszurd eset is előfordult, hogy miközben rendőrök illegális gyorshajtók kiszűrésére akcióztak a Váci út XIII. kerületi részén, onnan néhány kilométerre, a Váci út IV. kerületi szakaszán egy 18 éves sofőr és vele utazó 21 éves barátja halt meg, amikor oszlopnak rohantak autójukkal. Korábban, 2019. április 1-jén pedig több mint 100 km/órás sebességgel száguldott egy kocsi a Váci út XIII. kerületi, Árpád-hídhoz közeli szakaszán, de villanyoszlopnak csapódott a Babér és a Fiastyúk utca között: az autó motorja kiszakadt, ám a sofőr túlélte. A rendőrség 2019-ben tíz akcióval próbálta meg visszaszorítani az illegális gyorsulási versenyeket Budapesten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×