eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Himnuszt éneklik a képviselők az Országgyűlés ünnepi ülésének végén, középen jobbra Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (k, b), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j2), Varga Judit igazságügyi miniszter (j), Mátrai Márta, a Fidesz képviselője, háznagy (b3), Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára (b2), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) 2020. május 2-án. Harminc évvel ezelőtt alakult meg a rendszerváltás utáni első szabadon választott Országgyűlés. A négy évtizedes pártállami időszak után 1990. március 25-én és április 8-án rendezték meg az első szabad, többpárti parlamenti választásokat.
Nyitókép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán

Nézőpont: toronymagasan vezet a Fidesz, nagy küzdelem az ellenzékben

A Nézőpont Intézet május második hetében végzett pártpreferencia-kutatást.

Május 7-8-án a Nézőpont Intézet ezer ember megkérdezésével végzett pártpreferencia-kutatást, amelynek eredményét kedden hozta nyilvánosságra.

A közvélemény-kutatás összefoglalója szerint egy most vasárnapi választáson a biztos szavazók 54 százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re, az ellenzéki összefogáshoz tartozó pártokra 38 százaléknyian szavaznának.

Az év eleji 51 százalékról egyébként áprilisra 55 százalékra nőtt a kormánypártok népszerűsége, az egy százalékos csökkenés "hibahatáron belüli".

Közben - mint a Népzőpont megállapítja - komoly küzdelem zajlik a vezető pozícióért az ellenzéki oldalon, az áprilisban kifejezetten aktív DK májusban már csak 11 százalékon állna, miközben a Momentum 13 százalékra erősödött. A Jobbik tábora megmaradt a 2018-as szavazómennyiség felének, 9 százalékon áll. Az MSZP-Párbeszéd szövetség a mérés szerint 3 százalékon áll. Az LMP 2, a Mi Hazánk 1 százalékon tanyázik. A Kétfarkú Kutyapárt viszont 6 százalékra izmosodott.

A teljes népességen belül 43 százalék a kormánypártok népszerűsége.

A kutatás szerint a kormány járványintézkedéseinek népszerűsége 70 százalék fölött stabilizálódott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×