eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Járőröző rendőrök járókelőket igazoltatnak a pécsi Kossuth téren 2020. április 14-én. A koronavírus-járvány miatt március 28-án kihirdetett kijárási korlátozást a kormány április 9-én határozatlan időre meghosszabbította.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Éjszakai kijárási tilalom és több újabb korlátozó intézkedés vidéken

Visegrádot, Zebegényt, Szentendrét és Kisoroszit a hétvégére lezárták és több helyen a közterületi tartózkodást és a nem helybéliek kerékpáros forgalmát is megtiltották.

Ezen a hétvégén is sok települést és kirándulóhelyet lezártak - a húsvéti ünnep idejéhez hasonlóan - a koronavírus-járvány miatt, több városban éjszakára kijárási tilalmat vezettek be. Az önkormányzatok óvintézkedésként újabb korlátozásokról is döntöttek, van, ahol higiéniai csomagokat osztottak vagy koronavírustesztet végeztettek a saját költségükön.

Visegrádot, Zebegényt, Szentendrét és Kisoroszit a hétvégére lezárták és több helyen a közterületi tartózkodást és a nem helybéliek kerékpáros forgalmát is megtiltották.

A Balatonnál a települések nagy részén fenntartották a korábbi lezárásokat, amelyek többnyire strandokat, parkolókat, kilátókat, mólókat, parti sétányokat, kikötőket érintettek, így Balatonfüreden, Tihanyban, Alsóörsön, Balatonföldváron és Balatonlellén is.

Révfülöpre csak a helyi lakcímkártyával rendelkezők hajthatnak be, Siófokon vasárnap éjfélig ismét kötelező a maszkviselés,

Balatonalmádiban az üzletekben és a közforgalmú zárt helyeken kell szájmaszkot hordani. Keszthelyen - a veszélyhelyzet időtartama alatt - ezentúl minden péntek délután lezárják és hétfő délelőttig zárva tartják a Balaton-partot.

Sopronban és Székesfehérváron az éjszakai órákban 18 év alattiak nem tartózkodhatnak közterületen,

Kecskeméten pedig csak azok lehetnek az utcán, akik munkába, gyógyszertárba, orvoshoz mennek.

Tiszafüreden szombat-vasárnapra lezárták a város közigazgatási területét, a 33-as főúton átmenő forgalom kivételével a városba nem engednek be idegeneket.

Nagykanizsán az önkormányzat a városban működő roma szervezetekkel összefogva ingyenes higiéniai csomagokkal segíti a rászorulókat. A hétvégén a Ligetvárosban szűkös körülmények között élő családok számára szállítottak ki 106 tisztasági csomagot, amelyek WC-papírt, papír kéztörlőt, folyékony szappant, hipót, általános tisztítószert és fertőtlenítőszert tartalmaznak.

Kaposváron a konditermek hétvégi zárvatartását rendelte el a polgármester a koronavírus-fertőzések elkerülése érdekében. Szita Károly egyúttal arra kérte az üzemeltetőket, hétköznapokon se nyissanak ki.

Pécs két idősotthonában 136, klinikai szintű koronavírustesztet végeztettek el a héten, a gondozottak és a dolgozók mintáinak eredménye mind negatív lett - közölte szombaton az önkormányzat. A baranyai megyeszékhelyen a város huszonnégy szökőkútját idén csak takarítják és készenléti állapotban tartják, de nem üzemelik be a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

Pécsváradon a turisták körében népszerű, de a veszélyhelyzet ideje alatt zárva tartó várban több szobát is arra készített fel az önkormányzat, hogy a kórházakból kikerülő helyieket elszállásolják, ha ez a hozzátartozóiknál nem lehetséges.

Budapesten idén nem lesznek zárva nyáron a XII. kerület óvodái és bölcsődéi.

A hegyvidéki önkormányzat a veszélyhelyzet idejére ügyeleti rendet vezetett be a szülők igényeit is figyelembe véve, így az önkormányzat mindhárom bölcsődéjében és az önkormányzati fenntartású óvodákban ügyeleti beosztásban látják el a gyermekfelügyeletet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×