eur:
393.57
usd:
362.56
bux:
73277.6
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Bognár Zsolt, a sürgősségi osztály vezetője (j) a koronavírusos betegek kiszűrésére és vizsgálatára szolgáló vörös zóna sajtóbejárásán a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán 2020. április 17-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Vörös zóna Budapest egyik fontos kórházában

Bemutatták a koronavírusos betegek kiszűrésére és vizsgálatára szolgáló vörös zónát a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán.

Korábban a Magyar Honvédség katonái állítottak fel előszűrő sátrat a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet kérésére az intézet udvarán, március 26-án.

Bognár Zsolt, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sürgősségi osztályának főorvosa akkor emlékeztetett: a Nemzeti Népegészségügyi Központ március 20-tól – az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben – járványügyi célra jelölte ki a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet, és kötelezte a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő beteg gyermekek izolálására és ellátására.

„Mivel kiemelten fontos számunkra a hozzánk érkező kis betegek és az intézmény dolgozóinak biztonsága, ezért a hozzánk bármilyen panasszal érkezők előszűrő vizsgálaton esnek át a sátorban. Akik a Covid fertőzés irányában pozitivitást mutatnak, azok ellátása a Vöröskereszt segítségével kialakítandó vörös zónában történik, akik pedig nem mutatnak tüneteket, a jelenleg is üzemelő sürgősségi osztályon kerülnek ellátásra.”

Bognár Zsolt elmondta azt is, hogy kialakítottak egy önálló intenzív részleggel rendelkező, Covid pozitív osztályt, illetve itt lehetőség van a koronavírusos gyermekek műtéti ellátásra is.

Budapest, 2020. április 17.
A koronavírusos betegek kiszűrésére és vizsgálatára szolgáló vörös zóna a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán 2020. április 17-én.
MTI/Mónus Márton
A koronavírusos betegek kiszűrésére és vizsgálatára szolgáló vörös zóna a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán 2020. április 17-én. MTI/Mónus Márton

Budapest, 2020. április 17.
Ápoló a koronavírusos betegek kiszűrésére és vizsgálatára szolgáló vörös zóna egyik vizsgálójában a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán 2020. április 17-én.
MTI/Mónus Márton
Ápoló a koronavírusos betegek kiszűrésére és vizsgálatára szolgáló vörös zóna egyik vizsgálójában a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán 2020. április 17-én. MTI/Mónus Márton

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Lefordultak a tőzsdék, szakad a Nasdaq

Lefordultak a tőzsdék, szakad a Nasdaq

A vegyes hangulatban telt ázsiai kereskedést követően eséssel indult a kereskedés Európában, és Amerikában is mínuszban nyitottak a tőzsdék. Gazdasági események szempontjából mozgalmas volt a nap, idehaza béradatok, külföldön pedig beszerzésimenedzser-index adatok érkeztek Európából és Amerikából is, emellett negyedéves vállalati gyorsjelentések mozgatják a tőzsdéket, különösen a bankszektorból és a technológiai vállalatoktól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×