eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Bencsik János

Kilépett a Jobbikból az egyik országgyűlési képviselője

Hosszú és alapos mérlegelés után a mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból – közölte Bencsik János országgyűlési képviselő szerda délután Facebook-oldalán.

Bencsik János, a párt budapesti elnöke kilépett a Jobbikból és annak frakciójából - mondta a Facebook-oldalán egy videóban a képviselő. "Azért vártam egészen mostanáig, mert nem akartam, hogy a pártállami média az ügybe kapaszkodva gyengítse az ellenzéki együttműködést és Kálló Gergely dunaújvárosi esélyeit. Óriási győzelmet arattunk, így ez a veszély többé nem áll fenn" - mondta Bencsik János. Hozzátette: független képviselőként folytatja a küzdelmet "a fideszes pártállam lebontásáért".

A politikus azt mondta, döntésének számos oka van, ezek egyike, hogy „a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszú hadjáratot hirdetett” mindazok ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették.

Bencsik neve elhangzott egyébként egy, a közelmúltban kiszivárgott hangfelvételen, amelyen Jakab Péter pártelnök azokat is felsorolta, akikben nem bízik meg.

A pártból távozó politikus távozása okaként azt is megnevezte, hogy Jakab Péter a Jobbik februári frakcióülésén arról beszélt, "a továbbiakban nincsen szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×