eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Árulókat és ellenségeket lát maga körül a párt vezetésében a Jobbik új elnöke

Jakab Péter egy kiszivárgott hangfelvételen tételesen felsorolja, hogy kik azok a jobbikos politikusok, akikben nem tud megbízni.

Súlyos belső ellentétekről beszél a Jobbik új elnöke azon az Index által nyilvánosságra hozott hangfelvételen, amely a párt január 25-i tisztújító kongresszusán készült. Jakab Péter szerint Stummer János, Bana Tibor, Gyüre Csaba, Szabó Gábor és Sneider Tamás leköszönő elnökségi tagok az országos választmány és a kongresszus megkérdezése nélkül elvették a vétójogot tőle, hogy ellehetetlenítsék.

„22 bátor harcos titokban a hátamba szúrta a kést”

– fogalmazott.

Jakab Péter név szerint felsorolta, hogy kiket tart az ellenségének és a barátjának a Jobbik vezető politikusai közül. Szövetségesének érzi Potocskáné Kőrösi Anitát, Ander Balázst, Balassa Pétert, Dudás Róbertet, Lukács Lászlót, Nunkovics Tibotr, Szilágyi Györgyöt, Z. Kárpát Dánielt. Nem szeretne viszont együtt dolgozni Stummer Jánossal, Bencsik Jánossal, Gyüre Csabával, Varga-Damm Andreával és Fazakas Attilával, de kénytelen megbízni bennük.

Legfőbb ellenlábasának pedig Szávay Istvánt tartja, akit azzal vádolt meg, hogy egy klánt működtet a pártban. Jakab Péter azt állítja, hogy Szávay bizalmasa, Burik Anett sajtófőnök megzsarolta őt, hogyha nem maradhat a posztján, belső információkat ad át a Fidesznek. Jakab ennek ellenére leváltotta őt.

„Ilyen pártot akarunk? Ilyen emberekkel, ilyen vezetőkkel? Mert én nem!” – hangsúlyozta a felvételen.

Jakab Péter nem cáfolta az Indexnek a hangfelvételen elhangzottakat. Burik Anett és Szávay István nem nyilatkozik a sajtónak a botrányról. Varga-Damm Andrea az Azonnali.hu-nak azt mondta, hogy nem tud semmilyen Szávay-klánról, vagy Szávay–Jakab ellentétről, saját magát pedig „együttműködő, szorgalmas, odaadó, becsületes, hűséges” párttagnak tartja.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik új alelnöke is kitérően nyilatkozott, mint fogalmazott: nincs információja a belső konfliktusokról.

Az Index megjegyzi, a Jobbik az elmúlt két évben szavazói több mint felét elvesztette, miközen az új Jobbik-elnököt a párton belüli ellenfelei és a kormánypárti sajtó is azzal támadja, hogy egyre közelebbi kapcsolatot ápol Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×