eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egy kisdiák tart az egyik autóbusz felé a Volánbusz Zrt. Széna téri autóbusz végállomásán, ahol a helyközi járatokon közlekedő autóbuszok várnak az indulásra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kiderült, mikor kezdődik a Széna tér felújítása

Az augusztus 12-i héten kezdődhet a Széna tér felújítása – tudta meg az InfoRádió. A BKK arról is tájékoztatott, hogy a Széll Kálmán térre költöztetett Volánbusz-állomásokra érkező buszokat a Déli pályaudvarnál tárolják majd.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a Volánbusz-pályaudvar augusztus 10-i költözése után, az augusztus 12-én kezdődő héten elindul a Széna tér megújítása. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint ezen a héten a II. kerületi önkormányzat beruházásában megkezdik a Széna téri buszállomás épületeinek bontását, ezzel várhatóan augusztusban végeznek is. A BKK szerint

a tér tervezett felújítását több ütemben végzik el, elkerülve a tanítási idő alatti forgalomkorlátozásokat, valamint a téli munkavégzést.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból indulnak. A megállóhelyekhez 3 db 50-55 fő befogadására alkalmas fedett utasvárót telepítenek majd. Az autóbuszokat a Déli pályaudvarnál fogják tárolni, a járatok a Széll Kálmán téri megállóhelyre – forgalomtól függően - 15 perccel az indulás előtt érkeznek.

Ennek érdekében – a Széna téri épületek elbontásával egy időben – elkezdődik a Déli pályaudvari üzemi tároló tervezése és engedélyezése, majd a kivitelezése. A járműtároló kivitelezése, az engedélyezési eljárásoktól függően, október-novemberében kezdődhet meg, és 2-3 hónapig tarthat, ez azonban az időjárási viszonyoktól függően változhat.

A Volánbuszt érintő feladatokkal egy időben zajlik a Széna tér építészeti, zöldfelületi és közlekedési kialakításának tervezése és engedélyezése. A BKK korábbi tervei szerint a felújítás célja, hogy a Széna tér a jövőben ne csak közlekedési célt szolgáljon, hanem a zöld terület megnövelésével közterületként is működjön. A beruházásnak köszönhetően

a parkolóhelyek egy része megszűnne, csökkenne a zaj és a levegő szennyezettsége

– erről beszélt korábban Tarlós István főpolgármester is.

A terveket már tavaly elfogadta a Fővárosi Közgyűlés. Eszerint a beruházás 2,5 milliárd forintba kerülhet és fél évig tarthat. A BKK közölte azt is, hogy a Déli pályaudvari busztároló megvalósítására a Miniszterelnökség további 100 millió forintot biztosít Volánbusz és a MÁV részére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×