INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

karrier

hr

magyari andrea

munka

pályamódosítás

Pixabay

Egy élet több karrier befutásához is elég lehet

Sosem késő karriert váltani - állítja az NNG HR-igazgatója. Magyari Andrea az InfoRádióban úgy vélekedett, napjainkban az Y generáció tagjai módosítanak a legtöbbször pályát, de a tapasztalt munkavállalók közül is sokan döntenek így.

Alapos tervezést kíván, és sok mindent át kell gondolni, de sosem késő a pályamódosítás - állította az InfoRádióban Magyari Andrea, az NNG HR-igazgatója.

"Kell egy nagy elhivatottság és egy belső hajtóerő, hogy ez most más lesz. Lehet, hogy arról beszélünk, hogy valaki harmincöt plusz, és esetleg valaki ekkor kerül beosztotti státuszba, de az alázatnak is meg kell lennie a szorgalom és az akarat mellett" - fejtegette Magyari Andrea, aki szerint

ugyanazt a szintet több karrier kapcsán el lehet érni egy ember életében.

Nem zárja ki, hogy akár a szellemi és a fizikai munka között is lehet átjárás.

"Mostanában ez forró téma, rengeteg jó példa és sikersztori van Magyarországon arra, hogy valaki szellemi munkából fizikai pályára áll" - folytatta.

A pályamódosítás megítélése szerinte leginkább az Y- és az X-generációt érinti, előbbiben van egy óriási nyitottság újat tanulni és változtatni olyan helyzeten, ami már nem komfortos, és ezért sokat meg is tesz.

"Azt keresik egy munkahelyen, hogy mit tudnak hozzáadni, mi az ő jövőképük egy cégnél, meddig érdemes egy helyen maradni. Ha a válaszokon túl sokáig kell gondolkodni, akkor az egyén sokszor elgondolkodik azon, hogy inkább más vizekre evez" - vélekedett Magyari Andrea, aki szerint ez a folyamat tovább is fog erősödni.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Mi kell a sikeres karrierváltáshoz?
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018