eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Szánjon néhány percet a gumira, mielőtt baj lenne

Saját és családjának biztonságát is kockáztatja az, aki a nyári forróságban nem az évszaknak megfelelő gumiabroncsokat használ – mondta a Continental Hungaria marketingvezetője az InfoRádiónak.

Fontos a szezonális gumicsere, tehát télen a téli, nyáron a nyári abronccsal járjunk – szögezte le Musztrai Ferenc. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy

az abroncs önmagában is rendben legyen,

tette hozzá.

A szakember tanácsa szerint indulás előtt érdemes leellenőrizni, hogy a guminak megvan-e a megfelelő mintázati mélysége; ez akár egy százforintos érmével is könnyen elvégezhető. Ha nincs meg a kellő mélység, akkor az abroncs nem tudja ellátni a feladatát. Musztrai Ferenc példaként említette a vízen futást, amikor a kerék – például – egy nyári zápor alkalmával nem képes elnyelni a megfelelő esővíz-mennyiséget, ettől pedig irányíthatatlanná válhat.

A másik fontos dolog, amire a Continental marketingvezetője felhívta a figyelmet:

a guminyomás.

Musztrai Ferenc szerint szükséges a gyártó által ajánlott értéket tartani, ezen számok általában az üzemanyagnyílás környékén, a tanksapkafedél alatt fel is vannak tüntetve. Ezt nyilván minden nap nem kell elvégezni, de a tankolások alkalmával, főként nyaralás előtt a benzinkúton ajánlatos ellenőrzi az értékeket. "Ha ezt megtesszük, már nagyon sokat tettünk a biztonságunkért, a családunk biztonságáéért, meg a közlekedésben résztvevők biztonságáért" – fogalmazott.

A klímák ellenőrzését érdemes szakemberre bízni, jegyezte meg, hiszen számtalan gyorsszerviz is foglalkozik ezzel.

Musztrai Ferenc végezetül arra is emlékeztetett, hogy a klímahasználók gondoskodjanak a megfelelő folyadékpótlásról a kiszáradás elkerülése végett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×