eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Dömösi átkelésnél, a szokásos helyen indult meg a hegyoldal. Forrás: IHO

Durva károkat okozott a vihar Magyarországon szerdán

Vasúti pályák rongálódtak meg, de leginkább elöntött pincékhez és kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat.

Sok riasztást kapnak a tűzoltók viharkárok miatt az ország középső és keleti részében is. Pest megyében, a Dömösi Átkelés vasúti megállónál például a sínekre rakodott sár és kövek eltávolításához kérték az egységek segítségét.

Egyebek közt Ecseren, Domonyban, valamint Lajosmizsén és a Hajdú-Bihar megyei Nyíradonyban pincébe, Kecskeméten pedig egy társasház liftaknájába befolyt víz miatt hívták ki a tűzoltókat.

Tiszalök közelében legalább öt helyen többméteres faágak estek a 3612-es útra, a Hajdú-Bihar megyei Egyeken, a Fő utcában kettétört egy tizenöt méteres fa, fele az ott lévő ház sarkára, illetve telefonvezetékre dőlt.

Budapest több kerületében, a Pest megyei Csőváron, Nógrád megyében, Patakon, valamint Csécse és Szarvasgede között is sok munkát adtak a tűzoltóknak a kidőlt fák, lehasadt ágak

- olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A szobi vonalon egy vágányon elindult a közlekedés

A szobi vasútvonalon egy vágányon elindult a közlekedés a viharos időjárás okozta fennakadások után - közölte a Mávinform szerda este az MTI-vel.

Szob és Nagymaros között kijavították a biztosítóberendezési hibát. Nagymaros és Verőce között is eltávolították a vasúti pályára dőlt fát, így újra mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok.

Korábban a Mávinform azt is közölte, hogy Aszód és Galgamácsa között a nagy mennyiségű eső több helyen elmosta a vasúti pályát, ezért ezen a szakaszon huzamosabb ideig szünetel a vonatforgalom.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint országszerte felhőszakadás veszélye miatt továbbra is első- és másodfokú, míg zivatarveszély miatt elsőfokú riasztások vannak érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×