eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Időkép/YouTube

Brutális viharok az országban: az ablakon tör be a víz a Balatonnál

A hirtelen lezúduló rengeteg esővíz több megyében is gondot okozott szerdán. Országszerte sok munkát adott a tűzoltóknak a vihar - írja a katasztrófavédelem honlapja.

A Somogy megyei Fonyódon rövid időn belül tíz káresethez riasztották a tűzoltókat, mert pincéket, udvarokat és lakásokat öntött el a sok csapadék. A Szent István utcában, egy garázsban egy méter magasan állt az esővíz. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyúval dolgoztak a kár felszámolásán.

A Hunyadi János utcában egy hivatalból érkezett riasztás, hogy az ablakon betört a víz, és iratokat, dokumentumokat veszélyeztet.

A marcali hivatásos tűzoltók vonulás közben egy vízben elakadt járművet is kiszabadítottak, a 7-es főút fonyódi szakaszán térdig ér a víz, az utat le is zárták.

A Veszprém megyei Ábrahámhegyen egy kishajó a part menti kövek közé sodródott. Hárman voltak rajta. Az ábrahámhegyi önkéntes tűzoltók kötelek segítségével a hajót visszavontatták a vízre.

A Heves megyei Nagyvisnyón egy órán belül tíz riasztás érkezett. A József Attila úton házakba folyt be az eső, a kazincbarcikai egység két szivattyúval dolgozik a károk felszámolásán. Az Ady Endre úton pedig a pincét árasztotta el.

Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, majd indulnak a következő káresemény helyszínére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×