INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

időjárás

vihar

balaton

heves megye

Brutális viharok az országban: az ablakon tör be a víz a Balatonnál

Brutális viharok az országban: az ablakon tör be a víz a Balatonnál

Infostart

A hirtelen lezúduló rengeteg esővíz több megyében is gondot okozott szerdán. Országszerte sok munkát adott a tűzoltóknak a vihar - írja a katasztrófavédelem honlapja.

A Somogy megyei Fonyódon rövid időn belül tíz káresethez riasztották a tűzoltókat, mert pincéket, udvarokat és lakásokat öntött el a sok csapadék. A Szent István utcában, egy garázsban egy méter magasan állt az esővíz. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyúval dolgoztak a kár felszámolásán.

A Hunyadi János utcában egy hivatalból érkezett riasztás, hogy az ablakon betört a víz, és iratokat, dokumentumokat veszélyeztet.

A marcali hivatásos tűzoltók vonulás közben egy vízben elakadt járművet is kiszabadítottak, a 7-es főút fonyódi szakaszán térdig ér a víz, az utat le is zárták.

A Veszprém megyei Ábrahámhegyen egy kishajó a part menti kövek közé sodródott. Hárman voltak rajta. Az ábrahámhegyi önkéntes tűzoltók kötelek segítségével a hajót visszavontatták a vízre.

A Heves megyei Nagyvisnyón egy órán belül tíz riasztás érkezett. A József Attila úton házakba folyt be az eső, a kazincbarcikai egység két szivattyúval dolgozik a károk felszámolásán. Az Ady Endre úton pedig a pincét árasztotta el.

Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, majd indulnak a következő káresemény helyszínére.

Nyitókép: Időkép/YouTube
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018