eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-től hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre

Indul a harc a hitelképessé lett új vállalkozásokért

Most jelennek meg a bankokban a nemrégiben alapított, de már hitelképessé érett vállalkozások - mondta az InfoRádióban Takács Nikoletta, a Sberbank mikrovállalati területének vezetője.

Május végén zárták le az első teljes gazdasági évüket a 2017-ben alakult vállalkozások. Ezeknek a cégeknek az elkészült beszámoló jelenti a felnőttség küszöbét, hiszen a legtöbb banknál ezáltal váltak hitelképessé. A hitelintézetek maguk is keresik a kegyüket, de különböző finanszírozási igényeik miatt tömegesen jelennek meg a bankoknál maguk is ezekben a hetekben - mondta Takács Nikoletta.

2017-ben kb. 25 ezer vállalkozás indult, ez a szám a megelőző éveket meghaladja, ami mögött a gazdasági fellendülés áll. Az első évét sikeresen túlélő vállalatok általában a második év során igényelnek először nagyobb hitelt, de a hitelintézetek is kezdeményezik a kapcsolatfelvételt a beszámolók közzététele után. A szintet ugró, hitelképessé érett vállalkozások a számlavezetés mellett folyószámla- és forgóeszközhitelt keresnek. Beruházáshoz, fejlesztéshez keresik az államilag támogatott konstrukciókat, mint az NHP és a Széchenyi Beruházási hitel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×