INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

sberbank

hitelezés

finanszírozás

Budapest, 2016. január 3. Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-től hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Indul a harc a hitelképessé lett új vállalkozásokért

Infostart

Most jelennek meg a bankokban a nemrégiben alapított, de már hitelképessé érett vállalkozások - mondta az InfoRádióban Takács Nikoletta, a Sberbank mikrovállalati területének vezetője.

Május végén zárták le az első teljes gazdasági évüket a 2017-ben alakult vállalkozások. Ezeknek a cégeknek az elkészült beszámoló jelenti a felnőttség küszöbét, hiszen a legtöbb banknál ezáltal váltak hitelképessé. A hitelintézetek maguk is keresik a kegyüket, de különböző finanszírozási igényeik miatt tömegesen jelennek meg a bankoknál maguk is ezekben a hetekben - mondta Takács Nikoletta.

2017-ben kb. 25 ezer vállalkozás indult, ez a szám a megelőző éveket meghaladja, ami mögött a gazdasági fellendülés áll. Az első évét sikeresen túlélő vállalatok általában a második év során igényelnek először nagyobb hitelt, de a hitelintézetek is kezdeményezik a kapcsolatfelvételt a beszámolók közzététele után. A szintet ugró, hitelképessé érett vállalkozások a számlavezetés mellett folyószámla- és forgóeszközhitelt keresnek. Beruházáshoz, fejlesztéshez keresik az államilag támogatott konstrukciókat, mint az NHP és a Széchenyi Beruházási hitel.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre

Kapcsolódó hang

Takács Nikoletta
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018