eur:
393.93
usd:
369.23
bux:
65900.96
2024. április 23. kedd Béla
Varga Mihály pénzügyminiszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. május 30-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Magyarország 2022-re készen fog állni az euró bevezetésére - hetilapszemle

A Figyelőben a pénzügyminiszterrel, a HVG-ben pedig a Nemzetközi Sajtóintézet elnökével olvashatnak interjút.

A Figyelő a pénzügyminiszterrel közölt interjút. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy 2022-re Magyarország teljesíteni fogja azokat a maastrichti feltételeket, amelyek az euró bevezetéséhez szükségesek. A forint árfolyamáról viszont azt mondta: ez egészen másképp hat a gazdaságra, mint korábban, az árfolyam-alakulás például kedvezően hatott az exportra. Arra a kérdésre, hogy mikor tanácsos euróra váltania a forintot a külföldi nyaralást tervezőknek, a pénzügyminiszter azt válaszolta: nem baj, ha honfitársaink belföldön pihennek és költenek. Varga Mihály arról is beszélt, hogy fel lehet készülni a kívülről jövő gazdasági kockázatokra.

A HVG a Nemzetközi Sajtóintézet elnökével készített interjút. Markus Spillmann arról beszélt, hogy számos országban hatalmi érdekek mentén igyekeznek a politika szolgálatába állítani a médiát. Szerinte a sajtónak kritikai távolságot kell tartania azoktól az ügyektől, amelyeket tárgyal. Így azzal a politikai oldalalla is kritikusnak kell lenni, amelyet a szerkesztőség tagjai értékrendjükből fakadóan szimpatikusabbnak tartanak. A sajtó problémái sokasodni fognak, és várható az európai médiakínálat további szűkülése – mondta Markus Spillmann a hvg-nek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×