eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetője, képviselőjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val című rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén.
Nyitókép: Mónus Márton

Elemzők: a DK-nak sikerült valamire rátalálnia

A Demokratikus Koalíció előrelépését látják elemzők Dobrev Klára színre lépésével. Pulai András szerint az, hogy az ellenzéki szavazók "közlekedőedény-szerűen" működnek, elsősorban a Fidesz érdeke.

Dobrev Klárára - a Demokratikus Koalíció EP-listavezetőjére - térve az InfoRádió stúdiójában ülő szakértők úgy vélekedtek, érdekes konstellációt hozott, hogy Gyurcsány Ferenc után egy autentikus személyt talált a Demokratikus Koalíció; a feleségét.

Csizmadia Ervin (Méltányosság) szerint ritka a női vezető, de Dobrev Klára érthetően és konzisztensen beszél az emberekhez, "oda lehet rá figyelni". Azt is felvetette, hogy találtak egy olyan mondanivalót, ami már jelzi, ez alternatíva lehet: az Európai Egyesült Államok terve.

"Megjelent egy új brand: képes megújulni. Sem az MSZP-nél, sem a Jobbiknál nem láttuk ezt, utóbbinál valamennyire igen, de volt egy határ"

- fűzte hozzá.

Pulai András (Publicus) úgy véli, a DK-nak "sikerült valamire rátalálnia", de kérdés, hogy ha most sikeres lesz, ezt a sikerességet tudja-e a hazai politikai térben elért sikerre konvertálni. "Tudja-e hozni ezt a lendületet, dinamikát, megkülönböztethetőséget" - mondta a Publicus vezetője.

Szerinte érdemi átállás van az elmúlt nyolc év ellenzéki politizálásához képest Dobrev Klára színre lépésével.

Csizmadia Ervin szerint a megerősödő DK nem lesz távol attól az elképzeléstől, hogy egy tömb kell az ellenzéki oldalon, márpedig ez az ötlet köthető Gyurcsány Ferenchez, a DK elnökéhez.

Pulai András szerint az, hogy az ellenzéki szavazók "közlekedőedény-szerűen" működnek, elsősorban a Fidesz érdeke.

Percről percre tudósításunk itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×