eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Munkások az M3-as metróvonal felújítás alatt lévő Újpest-városkapu és Gyöngyösi utca megállói között 2018. augusztus 30-án. A tavaly év végén kezdődött felújítási munkálatok során megújul a 3-as metróvonal északi szakaszán az Újpest-központ, az Újpest-városkapu, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomás. A munkálatok várhatóan 2018 végéig tartanak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

M3-as metró: hétfőtől újabb változások várnak az autósokra

Hamarosan kezdődik az M3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciója. Hétfőn, azaz március 11-én megkezdődnek a metrópótláshoz szükséges út- és forgalomtechnikai kialakítások. A munkálatok várhatóan négy hétig tartanak.

A BKV tájékoztatása szerint az Üllői úton, a Nagyvárad tér és a Határ út között buszsávokat jelölnek ki, és elhelyezik az új forgalmi rendet jelző táblákat. A déli vonalszakaszt érintő metrópótlás megkezdéséig az Üllői úton a jelenlegi forgalmi rend lesz érvényben, tehát minden forgalmi sáv használható, de esetenként a munkavégzés miatt lassulhat a forgalom. A buszsávok tényleges érvénybe lépéséről később külön tájékoztatják a közlekedőket.

Az Üllői úton végzett munkálatokkal egy időben a Nagyvárad téren, valamint a XIII. kerület Váci út - Lőportár utca kereszteződésében

a pótlóbuszok visszafordulását elősegítő jelzőlámpás csomópontok átépítése is megkezdődik.

Mint arról az Infostart beszámolt, az M3 metróvonal északi szakaszának felújítása végéhez közeledik, a szakemberek megkezdték a felújított szakasz tesztelését. Ha minden a tervek szerint alakul, sikeres tesztek esetén március végén vagy április elején elindulhat az utasforgalom a Dózsa György út és Újpest-Központ között.

Tarlós István főpolgármester február 21-én, az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy nincs olyan információja sem a kivitelezőktől, sem a projektigazgatóságtól, amely alapján arra lehetne számítani, hogy nem indul meg az utasforgalom március végén.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×