eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Nagy István: soha nem látott építkezés következik az agráriumban – lapszemle

Soha nem látott építkezés következik az agráriumban – nyilatkozta a Világgazdaságnak az agrárminiszter. A Magyar Idők szerint közjegyzők neveit használják az ingatlanpiaci csalók. A Népszava az MNB legújabb képvásárlásáról ír. A fogyasztóvédelem két éve listázza a jogsértő webáruházakat – írja a Népszava. A Portfolió cikke szerint 2030-ig betiltanák a gázkazánokat az EU-ban. Egy holland társaság törne be a hazai napelem-üzemeltetési piac élére – írja a Magyar Idők.

Soha nem látott építkezés következik az agráriumban – nyilatkozta a Világgazdaságnak az agrárminiszter. Nagy István kiemelte: 2019-ben feláll az öntözési ügynökség és nekikezdenek az osztatlan közös földtulajdon csökkentésének is.

A Magyar Idők azt írja: közjegyzők neveit használják az ingatlanpiaci csalók. A lap idézi a közjegyzői kamarát, aki felhívja a figyelmet: az ingatlan megtekintése és a szerződés megkötése előtt előleget vagy foglalót ne fizessen a vásárló, ugyanis ilyen ügyletben a közjegyzők soha nem vesznek részt.

A Népszava cikke a Magyar Nemzeti Bank legújabb képvásárlásáról ír. A lap szerint a holland aranykor egyik kiemelt festőjének műve korábban nem volt a hazai gyűjtemény része, de az MNB Értéktár programja mégis 400 ezer eurót adott ki a festményért.

A Népszava azt írja: a fogyasztóvédelem két éve listázza a jogsértő webáruházakat. A cikk szerint a hibás tájékoztatás miatt eddig 559 akadt fenn az ellenőrzésen.

A Portfolio cikke szerint 2030-ig betiltanák a gázkazánokat az Európai Unióban. A lap idézi az EU lakossági hűtési-fűtési ágazatának dekarbonizációs stratégiáját vezető dán akadémikusát, aki szerint napkollektorok vagy a termálvíz fokozott alkalmazásával lehetne csökkenteni a háztartások szén-dioxid kibocsátását.

Egy holland társaság törne be a hazai napelem-üzemeltetési piac élére – írja a Magyar Idők. A lap szerint összesen 11,5 megawatt naperőművi kapacitás magyarországi megépítését jelentette be a cég, amelynek során 17 napelemparkot létesítenek majd az országban.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×