INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

napelem

2020.04.21. 18:21

Történelmi csúcs a hazai napenergia-termelésben

Április 16-án a déli órákban megdőlt Magyarországon a napenergia-termelési csúcs. Azon a napon a villamosenergia-felhasználáshoz mintegy 6,7 százalékkal járult hozzá a napenergia - mondta az InfoRádiónak Tihanyi Zoltán, a Mavir rendszerirányítási és nemzetközi kapcsolatok vezérigazgató-helyettese.
2019.07.07. 17:02

Egészen hihetetlen házakat építenek egyetemisták Budapesttől északra

A jövő építészeti megoldásait szemléltető házakat terveznek és építenek egyetemisták egy nemzetközi építészeti verseny keretében Szentendrén, a szoláris faluban. A cél felhívni a figyelmet a megújuló energiák, az energiahatékony szerkezetek lakossági hasznára.
2019.01.22. 07:23

Nagy István: soha nem látott építkezés következik az agráriumban – lapszemle

Soha nem látott építkezés következik az agráriumban – nyilatkozta a Világgazdaságnak az agrárminiszter. A Magyar Idők szerint közjegyzők neveit használják az ingatlanpiaci csalók. A Népszava az MNB legújabb képvásárlásáról ír. A fogyasztóvédelem két éve listázza a jogsértő webáruházakat – írja a Népszava. A Portfolió cikke szerint 2030-ig betiltanák a gázkazánokat az EU-ban. Egy holland társaság törne be a hazai napelem-üzemeltetési piac élére – írja a Magyar Idők.
2018.09.03. 19:12

Éjféltől jöhet a kínai napelemáradat

Az Európai Unió a továbbiakban nem terjeszti ki a hétfő éjfélkor lejáró, kínai napelemek uniós behozatalára vonatkozó korlátozó intézkedéseit - közölte az Európai Bizottság.
2018.07.23. 21:50

Az új napelem akkor is termeli az áramot, amikor elbújik a nap

Kanadai kutatók festék alapú, kólibaktériumokkal dolgozó, vékony rétegű napelemek kialakításán dolgoznak, amelyek rossz fényviszonyok között is képesek hatékonyan napenergiát termelni. A napelemfejlesztés új trendjeiről Vékhely Tamás villamosmérnök, a Magyar Megújuló Energia Szövetség alapítója beszélt.
2018.07.22. 06:35

Hasznot is termelhet a lakossági napelem

Befektetésnek is jó a háztartási napelem-rendszer kiépítése - mondta Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség elnöke az Inforádió Energia Világ című műsorában. A minap ugyanis Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára jelezte: a kormány célja, hogy a ciklus végére két-háromszorosára növekedjen a háztartási méretű kiserőművek beépített napelemes kapacitása.
2018.04.19. 10:22

Újfajta napelemek kerülnek a magyar földekre

Magyarország energiafüggőségének, mintegy 30 százalékos nettó áramimportjának csökkentése a fő célja a kormányzati agrár napenergia-programnak. Ilyen típusú napelemek nem voltak még az országban, sőt például Németországban is csak tesztelik őket, olyan új a technológia.
2018.01.23. 12:46

Donald Trump újabb kemény döntést hozott

Az Egyesült Államok szigorú büntetővámokat léptetett életbe a kínai és dél-koreai napelemgyártókkal szemben. A lépés egybecseng Trump elnök „Amerika az első” kereskedelmi politikájával, amellyel a helyi gyártókat és dolgozókat akarja védeni a külföldi versenytől.
2017.12.27. 07:01

Csökkent egy sarcon a kormány

Jövő év elejétől megfelezik a napelemekre kivetett úgynevezett termékdíjat, így a mostani kilogrammonkénti 114 forint helyett már csak 57 forintot kell fizetniük a napelemes energiatermelő rendszereket telepítőknek - írja a Magyar Nemzet.
2017.12.06. 09:15

Ingyenpénz a családi házban lakóknak is

Iparági előrejelzések szerint egyértelműen megjelenik majd a fogyasztói árakban, hogy január elsejétől a napelem után fizetendő termékdíj a felére esik.
2017.11.23. 18:37

Itt a bejelentés: beszáll az állam a napelembizniszbe

A Nemzeti Közművek a jövőre új szolgáltatást indít: a lakosság részére napenergia tárolására alkalmas eszközöket és napelemeket telepít. Elektromosautó-töltőket és CNG-töltőket is építenek.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018