eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma

Három fővárosi kerületben olcsóbbak az ingatlanok – lapszemle

A Magyar Idők Fülöp Attilával államtitkárral készített interjút. Kevesen támogatják Baranyában a helyi uránbánya újbóli megnyitását – írja a Népszava. A Portfolio szerint Budapest több területén olcsóbban lehetett ingatlanhoz jutni, mint egy évvel korábban. A Világgazdaság arról ír, hogy egyre többen érdeklődnek az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű program iránt. Biztosított Magyarország 2018-2019-es téli földgáz- és villamosenergia-ellátása – írja a Magyar Idők.

A Magyar Idők Fülöp Attilával, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárlózásért felelős államtitkárával készített interjút, aki elmondta: a munkanélküliség csökkenése mellett továbbra is a gyermekeket, az egyszülős családban élőket, a nagycsaládosokat, a munkanélkülieket, az elmaradott térségben élőket és a romákat fenyegeti leginklább a szegénység. Az államtitkár úgy fogalmazott: odafigyelnek rájuk.

A Népszava arról ír, hogy kevesen támogatják Baranyában a helyi uránbánya újbóli megnyitását. A legtöbben az egészségügyi kockázatoktól tartanak, ráadásul a lap szerint a gazdasági előnyök sem jelentősek. Kutatási részeredmények szerint a 40-45 éves uránbányászok 2-3-szor gyakrabban szenvedtek légúti rákos megbetegedésben, mint a más munkaterületen dolgozók. A cég a tervek szerint 700 embert foglalkoztatna, és évi egymillió tonna ércet bányászna és dúsítana. Közmeghallgatás még nem volt, mert a Pécsi Járási Hivatal hiánypótlást kért a cég hatásvizsgálatához.

A Portfolio összeállításából kiderül: az elmúlt időszak lakásár-emelkedése ellenére Budapest több területén is olcsóbban lehetett ingatlanhoz jutni idén, mint egy évvel korábban. A három terület a 2., a 18. és a 20. kerületben található. A legnagyobb ármelekedést az I. kerület egy része hozta, több mint 50 százalékos emelkedéssel. Budapesten és a megyei jogú városokban a drágulás a tavalyi 15 százalékról átlagosan 20 százalkékra gyorsult.

A Világgazdaság arról ír, hogy egyre többen érdeklődnek az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű program iránt, amelynek célja, hogy a hazai kis- és középvállalkozók közelebb kerüljenek a digitalizációhoz. A csaknem egy éve futó kiemelt projektben eddig közel ezer látogató regisztrált. A lapnak az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: "ez olyan lehetőség, mintha valaki ingyen tanulhatna meg programozni vagy éppen angolul".

A Magyar Idők cikkéből kiderül: biztosított Magyarország 2018-2019-es téli földgáz- és villamosenergia-ellátása. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint a fűtési időszak kezdetén, október 15-én a tárolókban elhelyezett földgázkészlet mennyisége 4,6 milliárd köbméter volt, ami biztonságosan fedezi a teljes lakosság téli fogyasztását. Az energiahivatal közölte: a hazai gáztározókban nyilvántartott készlet 3 milliárd 688 millió köbméter a decemberi 15-i adatok alapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×