eur:
394.94
usd:
363.54
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Airbus Helicopters/Anthony Pecchi

Tizenhat Airbus helikoptert vett a honvédség

Kiderültek a részletek a középkategóriás gépekről, amelyekkel 2023-től bővül a flotta.

Tizenhat Airbus helikoptert vásárolt a Magyar Honvédség. A beszerzésről szóló szerződést pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) írta alá a minisztérium részéről Fodor Péter, a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója, az Airbus Helicopters részéről pedig Dennis Bernitz és Thomas Hein értékesítési, illetve kereskedelmi vezetők.

Az aláírás alkalmából elhangzott, hogy

a honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében bővül a légierő haditechnikai eszközparkja 16 új, közepes kategóriájú, többcélú Airbus H225M típusú katonai helikopterrel.

A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta: az új helikopterekkel 2023-tól bővül a légiflotta. Hangsúlyozták: a forgószárnyas képesség megújítása elengedhetetlenül szükséges képességnövelő tényező. A hadrendben lévő eszközök nagyjavításon estek át, de a meglévő Mi-8-as és Mi-17-es szállító helikopterek hamarosan elérik üzemidejük és rendszerben tarthatóságuk végső határidejét.

A megújuló képességgel nem csupán az eszközök darabszáma növekszik, a haderőfejlesztés ezen ütemének végrehajtásával "ismét egy lépést tettünk az irányba, hogy a Magyar Honvédség hadrendjébe új, a kor színvonalán álló, modern haditechnikai eszközök kerüljenek" - olvasható a HM közleményében.

Budapest, 2018. december 14.
Fodor Péter, a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója, Thomas Hein, az Airbus Helicopters kereskedelmi vezetője és Dennis Bernitz, a cég értékesítési vezetője (b-j) a tizenhat Airbus H225M típusú helikopter beszerzésről szóló szerződés aláírásán Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban 2018. december 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fodor Péter, a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója, Thomas Hein, az Airbus Helicopters kereskedelmi vezetője és Dennis Bernitz, a cég értékesítési vezetője (b-j) a tizenhat Airbus H225M típusú helikopter beszerzésről szóló szerződés aláírásán (MTI/Koszticsák Szilárd)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×