eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b2) és Patyi András rektor (j) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán tartott állománygyűlésen 2018. július 2-án. Huszonnégy év után újraindítják a tartalékos tisztképzést Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Újra képeznek tartalékos tiszteket Magyarországon

Huszonnégy év után indítják újra a programot. Azoknak, akik tanulmányaik mellett a tartalékos rendszerben vállalnak szolgálatot, pályázat alapján ösztöndíjat biztosít a honvédség.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán tartott állománygyűlésen megköszönte a mintegy négyszáz önkéntes tartalékos egyetemistának, hogy önként vállalva, tanulmányaik mellett "a hazát részesítik előnyben". Mint mondta, amire vállalkoztak, az sok megpróbáltatással jár; elsődleges feladatuk, hogy tanuljanak, készüljenek a jövőre, s mindezt a haza szolgálatában, a nemzetért tegyék.

A miniszter úgy fogalmazott hogy különleges jogrend időszakában Magyarország biztonságát csak nagyobb katonai erővel lehet biztosítani, de ehhez békében nincs szükség nagy tisztikart rendszerben tartani.

Benkő Tibor beszélt a honvédség fejlesztési programjáról, a "Zrínyi 2026"-ról is, amely honvédelmi és haderőfejlesztést is tartalmaz. Mint mondta, ez érinti a légierőt, a szárazföldi haderőnemet is. Minden területen szeretnének megújulást, de mindez semmit sem ér, ha nincs megfelelően kiképzett személyi állomány – mondta a honvédelmi miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×