INFORÁDIÓ 
2019. május 23. csütörtök
Dezső

honvédség

kormány

határozattervezet

létszám

Újdörögd, 2016. szeptember 20. A Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezredének a Terrorelhárító Központtal (TEK) közösen tartott lövészeti bemutatója az újdörögdi lőtéren 2016. szeptember 16-án. MTI Fotó: Varga György

Több ezer fővel növelnék a honvédség létszámát

Infostart / MTI

Csaknem 8 ezerrel növelné a kormány a Magyar Honvédség létszámkeretét - tette közzé a Magyar Honvéd magazin szerdán a Facebook-oldalán.

A parlament honlapján olvasható határozattervezetre hivatkozva azt írták: majdnem minden állománycsoportban magasabb lenne a létszámkeret a jelenleg hatályban lévőnél. Összesen 7950-nel emelnék a honvédség létszámát, az eddigi 29 700-ról 37 650-re.

A tisztek létszáma 5690-ről 6600-ra, az altisztek száma 8845-ről 10 200-ra, a legénységi állomány 7895 főről 13 200 főre emelkedne. Emellett a honvéd tisztjelöltek száma 500-ról 800-ra, az altisztjelölteké 100-ról 250-re nőne - írta a magazin.

A parlament oldalán található javaslatban - amit Benkő Tibor honvédelmi miniszter jegyez - azt írták: az engedélyezett létszámkeret ismételt megállapítása és az állománycsoportok közti arányok optimalizálása indokolttá vált

  • a honvédség szervezeteinek fejlesztése,
  • a katonai szervezetek által ellátott feladatrendszer módosulása,
  • a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretei között megvalósítandó célkitűzések nyomán.

A határozat elfogadása esetén a honvédség szervezetében rendszeresíthető kormánytisztviselői, közalkalmazotti és munkavállalói státuszok száma és összlétszámhoz viszonyított maximális aránya csökken, emellett továbbra sem számolják el az MH Egészségügyi Központ lakossági ellátást biztosító egészségügyi státuszainak számát.

"A képességfejlesztési célok megvalósítása érdekében és a 2026-ra tervezett végállapot elérésére, a keretszám teljes felhasználására, a státuszok rendszeresítésére ütemezetten, csak a feladat tényleges végrehajtásakor kerül sor" - olvasható a javaslatban.

Nyitókép: Varga György
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018