eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk
A Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezredének a Terrorelhárító Központtal (TEK) közösen tartott lövészeti bemutatója az újdörögdi lőtéren 2016. szeptember 16-án.
Nyitókép: Varga György

Fegyvergyárunk már van, hamarosan jön a magyar lőszer

Kiskunfélegyházáról származik a magyar katonai felszerelés egy része, de nagy tervek készültek a rendőrség és a NAV ellátására is - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy sajtóbeszélgetésen.

A vártnál is sikersebben működik a honvédelmi miniszter szerint a Zrínyi2026 Program, az új beszerzések a terveket is felülmúlták. Benkő Tibor egy sajtóbeszélgetésen arról is beszámolt hogy szeptemberben Szolnokon elindult a honvédség pilótaképzési programja.

"Az eddig beszerzett 4 ZLIN típusú repülőn túl további 4 kiképző repülőgép beszerzése van folyamatban" - mondta a sajtóbeszélgetésen Benkő Tibor.

A tárcavezető beszámolt arról is, hogy miután

a hétvégén esküt tett a nyolcezredik önkéntes tartalékos is,

a jogszabályban szereplő nyolcezres keretszámot a jövőben - 2026-ra - húszezresre kívánják emelni.

Mint Benkő miniszter ismertette, ma egy katona 112 felszerelési tárgyat kap. A cél az, hogy ennek nagy részét Magyarországon gyártsák.

"Kiskunfélegyházán hoztuk létre és építettük fel a fegyvergyártó hadiüzemet, ahol vásárolt licenc alapján gyártunk fegyvereket; pisztolyokat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat"

- folytatta Benkő Tibor.

A gyár jelenleg 55 embernek ad munkát, de a tervezett létszám 200 dolgozó lesz. Kapacitását tekintve a gyárt képes lesz arra, hogy ne csak a magyar honvédséget, hanem a Belügyminisztérium összes szervezetét, amely fegyvert alkalmaz feladatai ellátásához, az itt gyártott fegyverekkel szereljék fel. A fegyverekhez egy lőszergyár létrehozása is szerepel a Magyar Honvédség tervei között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×