INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

fegyver

lőszer

katona

kiskunfélegyháza

benkő tibor

A Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezredének a Terrorelhárító Központtal (TEK) közösen tartott lövészeti bemutatója az újdörögdi lőtéren 2016. szeptember 16-án.

Fegyvergyárunk már van, hamarosan jön a magyar lőszer

Kiskunfélegyházáról származik a magyar katonai felszerelés egy része, de nagy tervek készültek a rendőrség és a NAV ellátására is - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy sajtóbeszélgetésen.

A vártnál is sikersebben működik a honvédelmi miniszter szerint a Zrínyi2026 Program, az új beszerzések a terveket is felülmúlták. Benkő Tibor egy sajtóbeszélgetésen arról is beszámolt hogy szeptemberben Szolnokon elindult a honvédség pilótaképzési programja.

"Az eddig beszerzett 4 ZLIN típusú repülőn túl további 4 kiképző repülőgép beszerzése van folyamatban" - mondta a sajtóbeszélgetésen Benkő Tibor.

A tárcavezető beszámolt arról is, hogy miután

a hétvégén esküt tett a nyolcezredik önkéntes tartalékos is,

a jogszabályban szereplő nyolcezres keretszámot a jövőben - 2026-ra - húszezresre kívánják emelni.

Mint Benkő miniszter ismertette, ma egy katona 112 felszerelési tárgyat kap. A cél az, hogy ennek nagy részét Magyarországon gyártsák.

"Kiskunfélegyházán hoztuk létre és építettük fel a fegyvergyártó hadiüzemet, ahol vásárolt licenc alapján gyártunk fegyvereket; pisztolyokat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat"

- folytatta Benkő Tibor.

A gyár jelenleg 55 embernek ad munkát, de a tervezett létszám 200 dolgozó lesz. Kapacitását tekintve a gyárt képes lesz arra, hogy ne csak a magyar honvédséget, hanem a Belügyminisztérium összes szervezetét, amely fegyvert alkalmaz feladatai ellátásához, az itt gyártott fegyverekkel szereljék fel. A fegyverekhez egy lőszergyár létrehozása is szerepel a Magyar Honvédség tervei között.

Nyitókép: Varga György

Kapcsolódó hang

Benkő Tibor a magyar fegyvergyártásról
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018