eur:
394.24
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Pénzügyi helytartókat kaphatnak a kórházak - lapszemle

A Magyar Idők az MSZP költözéséről ír, míg a Népszava az elektromos töltőállomásokkal foglalkozik.

Helytartók érkezhetnek a kórházakba – írja a Népszava. Varga Mihály pénzügyminiszter másfél hete az ATV esti műsorában jelezte, hogy az egyetemekhez hasonlóan költségvetési felügyelők kinevezését javasolja az intézményekhez. A lap információink szerint a nyári szabadságok után, kora ősszel már meg is érkezhetnek a Varga Mihály által jelzett költségvetési biztosok a kórházakhoz. A költségvetési felügyelők széleskörű jogosítványokat kapnának, így például a főigazgatók önállóan nem, csak a felügyelő engedélyével vállalhatnának bármiféle kötelezettséget.

Nem siet a költözéssel az MSZP – írja a Magyar Idők. Hiába harangozta be az MSZP új elnöke, Tóth Bertalan, hogy méltatlan, hogy a pártnak nincs székháza, ezért a Villányi útra költöznek, erre legkorábban ősszel kerülhet sor. A költözés csupán pár tucat embert érint a párt apparátusából. Az biztos, hogy az MSZP nem ingyen rendezkedik majd be az épületben, de még kérdéses, hogy a párt bérleti vagy használati megállapodást köt saját alapítványával az ellentételezésről.

A Világgazdaság arról ír, hogy legnagyobb számban a szakmunkásképzőt vagy szakiskolát végzett, 20-39 év közötti nőtlen férfiak terveznek külföldi munkavállalást. A Központi Statisztikai Hivatal munkaerő-felméréséből kiderül az is, hogy a külföldi munkavállalást tervezők 46 százaléka két évnél hosszabb ideig dolgozna másik országban, végleges letelepedést 14 százalékuk tervez.

A Magyar Idők szerint a világ élvonalában van a magyar csemegekukorica-termesztés. Az ipari felhasználásra szánt terményből évente 5-600 ezer tonna kerül le az egyébként erősen gépesített, korszerű technológiával felszerelt területekről. Emellett a közvetlen fogyasztásra szánt csöves kukoricával is jól állunk, a teljes hazai piacot magyar termelők látják el, így a strandokon és az áruházakban is honi zöldséggel találkozhatnak a vásárlók.

A Népszava arról közöl cikket, hogy becslések szerint jelenleg mintegy 200 elektromos töltőállomás működik az országban. Túlnyomó többségüket elektromos szolgáltatók, kereskedelmi, illetve idegenforgalmi cégek üzemeltetik. Májusig több mint háromszáz elektromos töltőállomás üzembe helyezését ígérte a kormányzat, de ennek csak töredékét adták át. A tervek szerint Budapesten 170 e-töltő telepítenek, míg 60 e-kutat alakítanak ki a megyei jogú városokban, a kormányhivataloknál további negyvenet helyeznének el, és ugyanennyi kerülne az idegenforgalmi központokba is.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogy sokan már arra számítottak, hamarosan tőzsdére megy a Saudi Aramco, amely rögtön a világ legnagyobb kapitalizációjú tőzsdei cége lehet, a részvény-kibocsátás valószínűsége azonban egyre kisebb. A hírre meredeken esni kezdett az olaj ára, egyes piaci szereplők szerint ugyanis az egyik tényező, ami az elmúlt hetekben támasztotta az olaj árát, pont a felfokozott várakozások voltak az Aramco tőzsdére lépésével kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×