eur:
395.43
usd:
372.16
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Két napig bringával is lehet majd metrózni

Június utolsó hétvégéjén ideiglenesen engedélyezhetik a bicikliszállítást a 4-es metrón. A teszt sikerességétől függ a későbbi engedélyezés - mondta az InfoRádiónak Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Csak azon a vonalon lehet engedélyezett a bicikliszállítás, ahol rendelkezésre áll akadálymentesített lift az állomásokon. A többi metróvonal mozgólépcsőjén biztonsági okokból továbbra is tilos a kerékpárok szállítása - mondta Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Mivel a 4-es metrón biztosított a lift minden állomáson, ezért is engedélyezhetik ott a biciklik szállítását - amennyiben minden feltételnek megfelelnek.

"Még folynak a hatósági ellenőrzések, de ha minden engedélyt megkapunk, akkor

június utolsó hétvégéjén két napra, tesztjelleggel engedélyezhetjük a bicikliszállítást a 4-es metrón"

- emelte ki a BKV elnök-vezérigazgatója.

Szabályok és reakciók

A tesztelés során többek között azt is vizsgálni fogják, hogy hogyan reagál az utazóközönség a biciklisekre, illetve hogy a biciklisek betartják-e az előírt szabályokat - mondta Bolla Tibor.

Az egyik ilyen szabály az, hogy

egy szerelvényen csak két biciklit lehet szállítani.

A kísérleti időszakban a bicikliszállítás ingyenes lenne, de a jövőben várhatóan díjköteles lesz ez a szolgáltatás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×